Hongkongba is eljut a prémium minőségű magyar mangalicahús
Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerdán fogadta Romeo Alfonsot, a hongkongi Sutherland Ltd. tulajdonos igazgatóját. A megbeszélésen a magyar prémium mangalicatermékek délkelet-ázsiai piacokon történő értékesítési lehetőségeinek bővítéséről esett szó.

(Fotó: AM)
A találkozón részt vett Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezető igazgatója és Tóth Péter, a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete elnöke is. A Kína déli partvidékén elhelyezkedő, különleges közigazgatási területeként ismert városállamban tevékenykedő cég a hongkongi és a makaói prémium húspiac meghatározó szereplője. A vállalkozás jelenleg a Mangalica Debreceni Pároskolbász hongkongi forgalmazása miatt látogatott Magyarországra, tovább növelve a 2009-ben megkezdett, éttermi minőségű hazai mangalicahús vásárlásait. Az Agrármarketing Centrum közreműködésével az AM folyamatosan segíti a magyar élelmiszerpiaci szereplők piaci megjelenését az ázsiai piacokon.
AM
Kapcsolódó cikkeink
KSH: januárban az ipari termelés 3,9 százalékkal mérséklődött
2025 januárjában az ipari termelés volumene 3,9 százalékkal elmaradt az…
Tovább olvasom >A beruházás a jó válasz a kihívásokra
Az agráriumban is a beruházás az egyetlen jó válasz a…
Tovább olvasom >Árrésstop 30 alapvető élelmiszerre: így próbálja kordában tartani az inflációt a kormány
A magyar kormány újabb árkorlátozó intézkedést jelentett be az élelmiszerpiacon.…
Tovább olvasom >További cikkeink
Milyen hatása lehet az árrésstopnak? Lesz miből fizetni a dolgozói béreket?
A kormány bejelentése szerint március közepétől harminc alapvető élelmiszer árrése…
Tovább olvasom >Így változik a boltok árrésse most, hogy a kormány döntött
A kormány bejelentése szerint harminc alapvető élelmiszer árrését korlátozzák, miután…
Tovább olvasom >Felvásárolta a myPOS az IQOM-ot, elősegítve a digitális fizetési innováció terjedését
Az IQOM, a digitális fizetési megoldások egyik vezető magyarországi szolgáltatója…
Tovább olvasom >