Hongkongba is eljut a prémium minőségű magyar mangalicahús
Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerdán fogadta Romeo Alfonsot, a hongkongi Sutherland Ltd. tulajdonos igazgatóját. A megbeszélésen a magyar prémium mangalicatermékek délkelet-ázsiai piacokon történő értékesítési lehetőségeinek bővítéséről esett szó.

(Fotó: AM)
A találkozón részt vett Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezető igazgatója és Tóth Péter, a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete elnöke is. A Kína déli partvidékén elhelyezkedő, különleges közigazgatási területeként ismert városállamban tevékenykedő cég a hongkongi és a makaói prémium húspiac meghatározó szereplője. A vállalkozás jelenleg a Mangalica Debreceni Pároskolbász hongkongi forgalmazása miatt látogatott Magyarországra, tovább növelve a 2009-ben megkezdett, éttermi minőségű hazai mangalicahús vásárlásait. Az Agrármarketing Centrum közreműködésével az AM folyamatosan segíti a magyar élelmiszerpiaci szereplők piaci megjelenését az ázsiai piacokon.
AM
Kapcsolódó cikkeink
Agrárminiszter: Csaknem 100 milliárd forintból fejlődhet tovább az élelmiszeripar
Megszülettek az első támogatói döntések a komplex élelmiszeripari fejlesztések kapcsán,…
Tovább olvasom >Csaknem 100 milliárd forintból fejlődhet tovább az élelmiszeripar
Megszülettek az első támogatói döntések a komplex élelmiszeripari fejlesztések kapcsán,…
Tovább olvasom >Csaknem 100 milliárd forintból fejlődhet tovább az élelmiszeripar
Megszülettek az első támogatói döntések a komplex élelmiszeripari fejlesztések kapcsán,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Drágul a csirke, drágul a tojás – ez vár most a magyar vásárlókra
Jelentős áremelkedés zajlott le a hazai baromfipiacon az elmúlt hónapokban…
Tovább olvasom >Kiszámíthatatlan szezont hozott 2025 a csonthéjas gyümölcsök piacán
Ellentétes tendenciák jellemzik a 2025-ös csonthéjas gyümölcsszezont világszerte: miközben egyes…
Tovább olvasom >Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >