H&M: nem titok, honnan származnak a ruhák

Szerző: Gyarmati Orsolya Dátum: 2019. 04. 09. 11:00

A H&M bejelentette, hogy még több információt fog közölni arról honlapján, honnan is származnak a termékei. A svéd vállalat közzéteszi majd, pontosan melyik gyár készített egy adott ruhát, milyen anyagokat alkalmaztak és hogyan hasznosítják újra a kiselejtezett darabokat.

A vállalat fenntarthatósági stratégiájában azt a célt tűzte ki célul, hogy 2030-ra kizárólag újrahasznosított, vagy fenntartható forrásból származó anyagokból dolgoztat majd, adta hírül az Inside Retail.

„Az újrahasznosított anyagok használata mindenképpen win-win helyzet, kevesebb lesz a szemét és kisebb az újonnan gyártott alapanyagok használata”, mondta Cecilia Brännsten, a H&M környezeti fenntarthatósági menedzsere. „Ugyanakkor számos textilfajtához egyelőre nincs megfelelő újrahasznosítási technológia”, tette hozzá Brannsten. Éppen ezért a cég már jó ideje együttműködik olyan tudósokkal és fejlesztőkkel, akik azon dolgoznak, hogy növeljék az alternatív fenntartható forrásokból származó anyagok arányát.


A H&M azt is célul tűzte ki, hogy 2030-ra csomagolóanyagai 100 százalékban újrahasznosítottak legyenek, vagy fenntartható forrásból származzanak.

 

Kapcsolódó cikkeink