Hétvégén újraindul a Food Truck Show!
Hosszú várakozás, számos lemondás, kiesés után újra elindulnak az autók országszerte, de van remény, mert amennyi kocsi eltűnt, ugyanannyi új lépett a helyébe. Vad-Horváth Zoltán főszervező szerint a Food Truck Show-k lehetnek az idei év nyertesei, hiszen erre a rendezvényre jogilag nem vonatkozik a korlátozás.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2021/06/Food_truck_Show01-1024x681.jpg)
Újra elindulnak az „étkezőkocsik”
Június 4-én, Kiskunhalason elindul az idei Food Truck szezon, aztán a guruló autók átmennek Győrbe, Budapestre és a Balaton körül is sokat megfordulnak a nyáron. A szeptemberi Kincsem Parkbéli nagyrendezvényre 50 autó készül, spanyol ételkülönlegességekkel, bepótolva az elmaradt 3 eseményt. Továbbá itt adják át a hagyományos szakmai- és közönségdíjakat is.
„Rekordévünk biztos nem lesz, hiszen a szezon eleje elment, de júniusban kezdhetünk, és amit fizikailag meg tudunk valósítani, azt bepótoljuk. Jó reményekkel indulunk, hiszen a kereskedőink és a vendégek is ki van éhezve” – foglalta össze a jelenlegi helyzetet Vad-Horváth Zoltán főszervező, aki szerint a Food Truck Show a jelenlegi helyzet nyertese is lehet, hiszen a tevékenységükre jogilag nem vonatkozik korlátozás. Ez egy gasztro-piac, irányított programok nélkül.
S bár a kereskedők egy része már nem dolgozik, a másik része fix helyet keresett magának a bizonytalan sorsú fesztiválok helyett. Megszámlálhatatlan büfékocsi települ a Balaton és a népszerű nyaralóhelyek köré, köztük azokkal az új truck-okkal, amelyek idén vágtak bele ebbe a műfajba.
A szervező szerint a rendezvényeken tovább erősödik az egészséges ételek, vegetáriánus fogások palettája, gondolva az érzékeny vendégekre is, ugyanakkor a hamburger egy kicsit visszaszorul a kínálatból.
„Sajnos a naptárunk folyamatosan változik. Előfordult, hogy le kellet mondani rendezvényt, pl. Sopronban, mert olyan sokan igazolták vissza a részvételt, hogy a város vezetősége nem tartotta biztonságosnak a júniusi nyitást. De ahol vagyunk, leszünk, ott a tavalyihoz hasonlóan figyelünk a biztonságra. Érintés nélküli fizetés, előrendelő alkalmazás, fertőtlenítő pontok, és a kocsikat is távolabb helyezzük egymástól a korábbiaknál, hogy maradjon hely a sorbaállásra” – hangsúlyozta a főszervező.
Kapcsolódó cikkeink
Tésztát csak módjával! – A nap videója
Ennek a tajpeji utcai étteremnek a szakácsait aligha lehet azzal…
Tovább olvasom >McDonald’s „food truck”
Kényszer szülte, ám annál jobb ötlet: a világ egyik legszebb…
Tovább olvasom >Pénteken nyit az 10 éves Food Truck Show
Minden évben újabb büfékocsikkal és ételekkel bővül a Food Truck…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >