Hétből hat holland szupermarketben olcsóbbak a növényi alapú, mint az állati termékek
A Questionmark ProVeg International megbízásából készített friss felmérése szerint egyes növényi alapú élelmiszerek hétből hat holland kiskereskedőnél már olcsóbban elérhetők, mint az állati eredetű azonos termékek.
A cikk a Trade magazin 2024/2-3. lapszámában olvasható.
Bár a 12 alapvető árucikket hét láncban összehasonlító kutatás azt mutatja, hogy a növényi alapú élelmiszerek árai összességében alacsonyabbak, mint korábban, a termékkategóriákon belül még mindig vannak eltérések. A növényi alapú tejtermékek, beleértve a túrót és a joghurtot, például költségesebbek, mint a tehéntej felhasználásával készült termékek.
A ProVeg szerint a változás ugyanakkor jelentős a 2022-es helyzethez képest, amikor a növényi termékek még kedvezőtlenebb áron voltak elérhetők. Az állati és növényi termékek árkülönbsége fokozatosan csökken, és az árérzékeny fogyasztók számára ma már előnyösebbek a fenntartható opciók. Ez részben annak köszönhető, hogy számos uniós kiskereskedő aktívan igyekszik összhangba hozni – azaz csökkenteni – a növényi alapú termékek árát az állati alapúakéval. Másrészt a láncok célul tűzték ki, hogy eladásaikban az állati fehérje felől a növényi fehérjék irányába tolják az egyensúlyt, még akkor is, ha e célkitűzés ellenében a promóciók még mindig erősen az állati eredetű termékekre fókuszálnak. //
Kapcsolódó cikkeink
Évente közel 40 különböző kereskedőnél vásárolnak az amerikai fogyasztók
A Circana friss kutatása szerint az amerikai háztartások egy éven…
Tovább olvasom >Modern idő(se)k
Az „ezüstgeneráció” egyre meghatározóbb szereplője az FMCG-piacnak Európa-szerte: a szenior…
Tovább olvasom >Ellátási lánc: kevésbé hatékony az AI a frontvonalban
A Gartner friss adatai szerint a generatív mesterséges intelligencia (AI)…
Tovább olvasom >További cikkeink
A dm hazai napelempark segítségével zöldül tovább
A dm 2025. márciustól a leghatékonyabb és legmodernebb hazai napelemparkból,…
Tovább olvasom >