Hétből hat holland szupermarketben olcsóbbak a növényi alapú, mint az állati termékek
A Questionmark ProVeg International megbízásából készített friss felmérése szerint egyes növényi alapú élelmiszerek hétből hat holland kiskereskedőnél már olcsóbban elérhetők, mint az állati eredetű azonos termékek.
A cikk a Trade magazin 2024/2-3. lapszámában olvasható.
Bár a 12 alapvető árucikket hét láncban összehasonlító kutatás azt mutatja, hogy a növényi alapú élelmiszerek árai összességében alacsonyabbak, mint korábban, a termékkategóriákon belül még mindig vannak eltérések. A növényi alapú tejtermékek, beleértve a túrót és a joghurtot, például költségesebbek, mint a tehéntej felhasználásával készült termékek.
A ProVeg szerint a változás ugyanakkor jelentős a 2022-es helyzethez képest, amikor a növényi termékek még kedvezőtlenebb áron voltak elérhetők. Az állati és növényi termékek árkülönbsége fokozatosan csökken, és az árérzékeny fogyasztók számára ma már előnyösebbek a fenntartható opciók. Ez részben annak köszönhető, hogy számos uniós kiskereskedő aktívan igyekszik összhangba hozni – azaz csökkenteni – a növényi alapú termékek árát az állati alapúakéval. Másrészt a láncok célul tűzték ki, hogy eladásaikban az állati fehérje felől a növényi fehérjék irányába tolják az egyensúlyt, még akkor is, ha e célkitűzés ellenében a promóciók még mindig erősen az állati eredetű termékekre fókuszálnak. //
Kapcsolódó cikkeink
A német kiskereskedők 60%-a hirdet a közösségi médiában
Egy friss felmérés szerint Németországban a kiskereskedők közel 60%-a használ…
Tovább olvasom >A kisvállalkozások 83%-a számára létfontosságúak a házhozszállító platformok
A Wolt nemzetközi kutatása szerint a kereskedők 83%-a nélkülözhetetlennek tartja…
Tovább olvasom >Egyre több vásárló nézi meg tüzetesen az élelmiszercímkéket
Egy friss amerikai felmérés szerint a vásárlók nagy része a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az AI lehet a fenntartható költségcsökkentés kulcsa
A növekvő költségek és a mind kiélezettebb verseny egyre komolyabb…
Tovább olvasom >