Hatvanötmillió forint értékű cigarettát foglaltak le Nyíregyházán

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 07. 29. 11:07

Hatvanötmillió forint értékű csempészett cigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói Nyíregyházán – közölte a NAV észak-alföldi regionális bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

cigaretta

Jánvári Regina elmondta, hogy a nyomozók egy angol férfi által vezetett mikrobuszban találtak 4,5 millió forint értékű, orosz adójegyes cigarettát, majd azon a telepen, ahonnan a jármű kihajtott, további 60,5 millió forint értékű dohányáru került elő.

A csaknem 78 ezer doboz cigarettát és a mikrobuszt lefoglalták, az angol sofőrt és magyar utasát pedig orgazdaság gyanújával hallgatták ki az ügyben.

A százados tájékoztatása szerint a telephelyről kihajtó, angol rendszámú mikrobuszt a szomszéd utcában állították meg a NAV munkatársai. A jármű ellenőrzése során annak padozatán frissen csavarozott részeket, a hátsó kereknél pedig friss festéknyomokat észleltek, ezért a gépkocsit átvizsgálták.

A padozatból 5400 doboz orosz zárjegyes cigaretta került elő, ezután a nyomozók ellenőrizték azt a telephelyet is, ahonnan a mikrobusz kihajtott. A létesítmény raktárépületében, jelöletlen papírdobozokban és fedőáruként használt, magyar kutyatápos csomagok között több mint 35 ezer doboz, szintén orosz zárjegyes, illetve 37 ezer doboz jelöletlen cigarettára bukkantak. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink