Hatodik kézműves Magyar Ízek vására: fókuszban a vadhús és a hal

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 11. 07. 11:12

Magyarországon 900 vadásztársaság és összesen közel 1400 vadászterület található, ahol évente 250 ezer vadat ejtenek el. Habár vadászati nagyhatalomnak számít Magyarország a lőtt vad mennyisége és minősége terén is, de a vadhús fogyasztásában az utolsók közt kullogunk. Halfogyasztás tekintetében is sereghajtók vagyunk az EU-ban, hiszen a 22 kg/év átlaghoz képest itthon 4,2-4,5 kg halat fogyasztunk átlagosan évente.

Most hétvégén, a Millenárison különleges és egyedülálló koncepcióval készülnek a 6. Kézműves Magyar Ízek Vására szervezői: terítéken a Magyarországon megtalálható vadak és a magyar halfajták lesznek. Ebből az alkalomból készült az alábbi – a hazai vad- és halfogyasztás adatait tartalmazó – infografika.

vadhus

Kapcsolódó cikkeink