Hatalmas kedvezményeket kínál Görögország

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 06. 21. 12:00

Nagy idegenforgalmi riválisaival szemben jelentős kedvezményekkel igyekszik magához csalogatni a turistákat a súlyos helyzetben levő Görögország.

A Thomas Cook utazási iroda osztrák leánycége szerint a görög utazási irodák az idén nyáron tavalyhoz képest 20-30 százalékos árkedvezménnyel kínálják útjaikat.

A Thomas Cook Austria vezérigazgatója az APA hírügynökségnek elmondta: a görögországi foglalásokat tekintve már ismét a 2009-es szintre jutottak, miután tavaly több mint 10 százalék volt a visszaesés. “A görögök remélik és fohászkodnak azért, hogy jöjjenek a látogatók” – jelentette ki Joannisz Afukatudisz.

Görögország már több intézkedést is hozott az idegenforgalom fellendítésére: míg az áfát általában a jelenlegi 23 százalékra emelték, a szállodákat ez alól kivonták. A légitársaságoknak – Athénon kívül – elengedik a repülőtéri adót, és a szállodák is jelentős árengedményeket “vetnek be” turistacsalogatóként.

Ezeken kívül törvénybe foglalt kártérítésként a görög állam szállást és ellátást biztosít a turistáknak, akár több napig is, ha munkabeszüntetés, légtérzárlat vagy zavargások miatt az országban rekednek.

Évente nagyjából 18 millió turista látogat Görögországba. Az idegenforgalom a gazdaság legfontosabb ágazata, amely a hazai össztermék (GDP) 20 százalékát adja – közli az MTI.

Kapcsolódó cikkeink