Használt flották értékesítési árának növelése – független állapotfelmérés

Szerző: Trademagazin Dátum: 2017. 07. 13. 22:12

A lízingelt flottát használó vállalkozások körében már jól ismert tevékenység az SGS által végzett független szakértői használtautó-állapotfelmérés, de ugyanez a szolgáltatás rendkívül hasznos lehet saját tulajdonban lévő személygépkocsis és haszongépjárműves flották esetében is.

sgs

A szolgáltatást jellemzően a lízingcégek, tulajdonosok rendelik meg általában a futamidő lejártával, amely része az autó végső leadási folyamatának, de bevett módszer a futamidőközi felhasználóváltások alkalmával is, a későbbi viták elkerülése érdekében. Az SGS szakértői szemle eredményeként pontos képet kap mind a használó, mind a tulajdonos az autó külső és belső, valamint alapvető műszaki állapotáról, az elfogadható illetve nem elfogadható sérülésekről, azok javítási módjáról, költségeiről. Az állapotfelmérésről online elérhető, az autó minden adatára kiterjedő, fényképekkel dokumentált szakértői jelentés (állapotlap) készül, amely alapot ad a használó és a tulajdonos közti pontos elszámolásra, jellemzően az autó továbbértékesítése előtt.

A fentieket kiegészítve az SGS állapotfelmérési szolgáltatásának további felhasználási lehetősége is van, amely egyben elengedhetetlen az autók lehető legpontosabb piaci értékének megbecsléséhez és a használt autó értékesítéséhez. Egyrészről az állapotlap alapján az esetleges vevő is pontos képet kaphat a szóban forgó autóról, így megelőzhető a későbbi kereskedői reklamáció. Másrészt a szakértői jelentés alapján, online programok igénybevételével készül az értékbecslés, amely tartalmazza az autó vételi és eladási árát is, és amely irányadó információt biztosít a továbbértékesítéshez. Ezáltal elkerülhető a kereskedői nyomás hatására a lényegesen áron aluli értékesítés. (x)


Gröger Nóra
operatív vezető
SGS Hungária Transportation

Címkék: