Használjuk arra a raktárat, amire való!

Szerző: Trademagazin Dátum: 2021. 09. 23. 09:01

Nincs többé fölöslegesen előrenyomtatott, értékes raktárterületet foglaló címkekészlet, nem kell leállni a gyártással az időben megrendelt címkemennyiség késedelmes szállítása miatt – a ColorWorks termékek a szükséges mennyiségben és a megfelelő időben elvégzik a nyomtatást. Az Epson tintasugaras nyomtatóival igény szerint készített színes címkék ráadásul a hagyományos hőalapú felülnyomtatás problémáit is kiküszöbölik.

Gyártástól a kiskereskedelmen és a logisztikán az egészségügyig számos ágazatban merül fel problémaként, hogy sokféle, de kategóriánként kis- és közepes mennyiségű terméket kell egyedi címkékkel ellátni. Jó példa erre a horgászati etetőanyagokat, csalikat és kiegészítőket készítő és forgalmazó Speciál-Mix Hungary: a kínálatukban rengeteg féle, külön-külön kisszériás termék szerepel, amelyeknél korábban komoly fejfájást okozott a címkék naprakészen tartása.

„Átlagosan heti 4-5 munkaórát vitt el, hogy mindig, minden címkefajtából legyen raktáron a megfelelő mennyiségben, valamint az ezzel az igénnyel összefüggő leltározási feladatok”

– tárja fel az előzményeket ifj. Hajdú Tamás, a Speciál-Mix ügyvezetője. Hasonló nehézségeket hall ügyfeleitől Mayer Edina, a PME Vonalkód ügyvezető igazgatója: „ha módosul egy jogszabály, változtatni kell a címkéket, ami azzal jár, hogy a nyomdában cserélni kell a kliséket, ami meglehetősen költséges.” Szintén nehézkes és kézimunkaigényes a gyártás azoknál a cikkeknél, amelyeken az előre és nagy mennyiségben kinyomtatott címkékre utólag kell bélyegzővel vagy más eszközzel feltüntetni a gyártás dátumát.

A címkék előrenyomtatásának számos hátulütője van: a nyomdák csak bizonyos darabszám felett vállalkoznak rá, az elkészült mennyiségeket tárolni kell, szükség szerint a fentebb leírt módokon korrigálni, illetve kidobni, ha olyan változás történik, amely miatt a készlet megmaradó része használhatatlanná válik. Kézenfekvő megoldást egy olyan gép jelenthet, amely a megfelelő időben és a szükséges mennyiségben képes előállítani a címkét.

„A ColorWorks termékek nem csupán a kellő rugalmasságot biztosítják, hanem a készletgazdálkodást, a termékazonosítást is javítják, ezáltal minőségi ugrás érhető el az ügyfélkiszolgálásban”

– mondja Flórián Medárd, az Epson termékmenedzsere. A termékcsaládban olyan lehúzóműves modellek is akadnak, amelyek gyártósorokba integrálhatók: ilyen a C6500Pe változat automata leválasztóval és gépi felrakó mechanikával. Olyanok is vannak továbbá, amelyekkel egyenként eltérő címkéket is lehet nyomtatni és lehúzni.

A számos opció közül a Speciál-Mix és a PME Vonalkód is az EPSON C6000Ae-t választotta. Ifj. Hajdú Tamás szerint ez szolgálja ki legjobban az igényeiket: az egyszerű használat mellett nagyon költséghatékonyan és gyorsan tudnak vele dolgozni, kiiktatva a korábbi rendszerre jellemző manualitást. Mayer Edinához is olyan ügyfélvélemények érkeznek, hogy anyagilag és időben is egyaránt megéri a ColorWorks példányaiba fektetni. „A folyamatok felgyorsulnak, a dolgok leegyszerűsödnek: aki megvette, imádja a gépeket” – teszi hozzá. Vannak olyan cégek, ahol egy teljes munkaidős pozíció szabadult fel és fordítható hasznosabb és fontosabb feladatokra azóta, hogy így nyomtatják a címkéket. Ezt erősíti meg ifj. Hajdú Tamás is, aki szerint ezzel a nyomtatóval szinte a nullára tudták csökkenteni a felesleges emberi beavatkozás mértékét.

A PME Vonalkód ügyvezetője szerint ráadásul a felhasználók az olyan kiegészítőkre is nyitottak, mint a külső tekercselő, a hátsó bevezető, vagy az automatikus címkéző, hiszen az automatizáltabb folyamatok révén is javítani tudják működésük hatékonyságát. A ColorWorks C6000 sorozat, a C6500 sorozat, a C7500 sorozat, a C3500 és a C831 ugyanakkor azoknak a vállalatoknak is ideális választás, amelyek a legújabb GHS (Globally Harmonised System) szabványnak megfelelő vegyszercímkéket használják. 

A tintasugaras nyomtatókkal igény szerint készített színes címkék a hagyományos hőalapú felülnyomtatás problémáit is kiküszöbölik. A kívánt mennyiségben és kiváló minőségben, testreszabottan lehet címkéket, jegyeket és feliratokat előállítani, késedelem, megszakítás, hulladék vagy kényelmetlenség nélkül. És az árban sem kell feltétlenül kompromisszumot kötni: a Speciál-Mix ügyvezetője szerint ezzel az eljárással a nyomdában vásároltnál olcsóbban lehet előállítani egy címkét.

(x)

Kapcsolódó cikkeink