Hasít az alkoholmentes borok piaca Ausztráliában

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 08. 09. 11:06

A borkedvelők többsége számára az alkohol nélküli bornak nem sok értelme van, sokan viszont szeretnék a másnaposság veszélye nélkül élvezni kedvenc italukat Ausztráliában. Adelaide több pincészete is úgy gondolta, hogy alkoholmentes verziókat dob piacra, ám ekkora érdeklődésre ők maguk sem számítottak.

A cél az ízvilág megőrzése alkoholmentesen is

Sajnos azonban nincs könnyű dolguk azoknak a termelőknek, akik ezzel próbálkoznak: a borból nehezebb kinyerni az alkoholt, mint a  sörből, hiszen eleve kevesebb az összetevő. Két éve éppen ezért komoly kutatások zajlanak azzal kapcsolatban, hogyan lehetnének alkoholmentes borok is a piacon.

“A vásárlóink harmada örömmel inná az alacsony alkohol tartalmú vagy épp szeszmentes borainkat, ha a minőség nem változna”

– mondja Kerrin Petty, a Wolf Blass munkatársa.

Az ausztrál boroknak korábban óriási piaca volt Kínában, amit a szigorodó vámszabályok az elmúlt néhány évben fokozatosan ellehetetlenítettek. A borászatok szeretnének más, nagyobb piacok felé nyitni, többek között például a muszlim országokban is, ahol az alkoholfogyasztás ütközik a vallási előírásokkal.

Euronews

 

Kapcsolódó cikkeink

Még több cikk hasonló témában >

További innovációs termékek