Háromcsillagos szálloda épül Szekszárdon

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 11. 29. 10:21

Hétszázmillió forintos beruházással háromcsillagos szállodát épít a Mészáros Borház Kft. Szekszárdon, ahol az elmúlt négy évben négyszázzal csökkent a kereskedelmi szálláshelyek férőhelyeinek száma.

Mészáros Pál, a borászati cég ügyvezető igazgatója elmondta: a kft. a 22 szobás, ötven fő fogadására alkalmas szálláshely építéséhez 487 millió forintos európai uniós támogatást nyert el.
A beruházástól azt várják, hogy élénkíti a szekszárdi borturizmust, sok érdeklődő ugyanis jelenleg nem talál szállást a tolnai megyeszékhelyen – tette hozzá.

A KSH adatai szerint Szekszárdon 2008-ban kilenc kereskedelmi szálláshelyen 1001 férőhely volt, 2011-ben hat szálláshely már csak 604 férőhelyet kínált.

Berlinger Attila, a Szekszárdi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója ezzel kapcsolatban megjegyezte: több, kisebb szálláshely megszűnése mellett a Gemenc Hotel bezárása önmagában kétszáz férőhellyel csökkentette a város szálláskapacitását. Az önkormányzat turisztikai cégének vezetője szerint a 2012-es adatok jobbak lesznek a tavalyinál, mivel tartalmazzák majd a helyi borászatok szálláshelyeinek azóta megvalósult bővítését.
A tolnai megyeszékhelyen az utóbbi években a vendégéjszakák száma is csökkent: 2009-ben még tizenháromezer éjszakát töltöttek el a városban a turisták, 2011-ben már csak 10 521-et. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink