Három iskola tornacsarnoka újult meg „A Mi iskolánk bajnoka” program keretében

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 10. 18. 11:00

Összesen több mint kétmillió forintból újult meg három iskola tornacsarnoka iskolakezdésre a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a Magyar Olimpiai Bizottság, valamint a Magyar Diáksport Szövetség együttműködése keretében. A megújult sportlétesítmények névadói jeles sportolók, olimpikonok, akik egykor maguk is az intézmények diákjai voltak.

tornaterem

Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium felújított tornaterme

2014-ben adták át az első olyan felújított sport- és tornacsarnokokat, amelyekben egykor magyar olimpikonok is sportoltak diákként. Idén is folytatódott a Poli-Farbe festékgyár, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Diáksport Szövetség közös jótékonysági kezdeményezése. „A Mi iskolánk bajnoka” program keretében összesen csaknem kétmillió forintból újult meg a tanév kezdetére a budapesti Vörösmarty Mihály Gimnázium, az ugyancsak fővárosi Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, valamint a devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola tornaterme. A megszépült létesítmények névadói közismert sportolók, akik egykor az intézményekben tanultak.

A Vörösmarty Mihály Gimnázium csarnoka Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó nevét viseli a jövőben. A Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium tornatermének névadója Risztov Éva olimpiai bajnok úszó, a devecseri Gárdonyi Géza Általános iskola sportcsarnokát pedig a település szülötte, Darányi József súlylökő olimpikonról nevezték el, aki az 1932-es és 1936-os nyári olimpián képviselte hazánkat.

„Nagy öröm, hogy a Magyar Olimpiai Csapat egyik arany fokozatú támogatója az élsporton kívül az utánpótlásra is kiemelt figyelmet fordít. „A mi iskolánk bajnoka” program mellett a Magyar Olimpiai Bizottság, ugyancsak a Poli-Farbe-val fennálló együttműködésének köszönhetően, az utóbbi három évben több mint tízmillió forintot biztosított tornatermek, öltözők, sportegyesületek helyiségeinek felújítására”, mondta el Szabó Bence, a MOB főtitkára.

„A Magyar Diáksport Szövetség nagyon fontosnak tartja az iskolai testnevelés eszközeinek fejlesztését, ezért nagy eredmény számunkra, hogy újabb intézmények tanulói sportolhatnak mostantól méltó körülmények között. Külön öröm, hogy ismét olyan sportolók álltak a kezdeményezés mellé, akik az iskolák egykori diákjaként teljesítményük révén igazi példaképek a fiatal sportolók számára”, hangsúlyozta Balogh Gábor elnök.

A felújításhoz a bócsai telephelyű Poli-Farbe Kft. biztosította a szükséges minőségi, magyar festékeket, és a munkálatokat is a gyár szakemberei vállalták magukra. „A Magyar Olimpiai Bizottság arany fokozatú támogatójaként fontosnak tartjuk a felnövekvő generációk egészséges életmódra nevelését, és ehhez nagyon fontos a megfelelő sportolási körülmények biztosítása, szép és rendezett környezetben. Az összefogás révén most már összesen kilenc intézmény tudott megújulni országszerte az elmúlt években”, hangsúlyozta Szabó Antal, a Poli-Farbe Kft. ügyvezető igazgatója.

A Mi iskolánk bajnoka programban eddig részt vett iskolák és a felújított tornacsarnokok névadó sportolói:

2014.

Szűcs Sándor Általános Iskola, Budapest IV. kerület – Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakozó

Bercsényi Miklós Általános Iskola, Szombathely – Pars Krisztián, olimpiai bajnok atléta

Bárdos László Gimnázium,Tatabánya – Csernoviczki Éva, olimpiai bronzérmes cselgáncsozó

2015.

Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola, Középiskola és Pedagógiai Intézet, Budapest XIV. kerület – Kozák Danuta, olimpiai bajnok kajakozó és Lőrincz Tamás, olimpiai ezüstérmes birkózó

Kazinczy Ferenc Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola, Budapest XXI. kerület – Módos Péter, olimpiai bronzérmes birkózó

Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Kápolnásnyék – Tóth Dávid, világbajnok kajakozó

2016.

Vörösmarty Mihály Gimnázium, Budapest – Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó

Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, Budapest – Risztov Éva olimpiai bajnok úszó

Gárdonyi Géza Általános iskola, Devecser – Darányi József súlylökő olimpikon

A Poli-Farbe Kft. hazánk egyik magyar tulajdonban lévő festék- és vakolatgyára. Családi vállalkozásból lett a kkv szektor meghatározó szereplője, éves árbevétele meghaladja a 10 milliárd forintot. Székhelye Bócsán található, ahol több mint 230 embernek ad munkát.

Kapcsolódó cikkeink