Harcot indít az Európai Bizottság az élelmiszer-pazarlás ellen
Az Európai Unióban évente kereken 89 millió tonnányi élelmiszert dobnak szemétbe – közölte az Európai Bizottság Brüsszelben.
Az AFP szerint ez egy EU-polgárra vetítve 179 kilogramm élelmiszert jelent, és ebben a mezőgazdaságban és a halászatban felgyülemlett hulladékok mennyisége még nem is szerepel. Az élelmiszerekkel való pazarlás fő oka között szerepel a túltermelés, a „szépséghibák”, a minta termékek nem megfelelő mérete, a szabálytalan tárolás.
Mint az Európai Bizottság az élelmiszerbiztonság napja alkalmából csütörtökön közölte, harcot kíván indítani az élelmiszerek pazarlása ellen. Különben fennáll annak a veszélye, hogy az évtized végére az EU-ban szemétbe kerülő élelmiszerek mennyisége már 126 millió tonnára fog nőni – írja az AFP nyomán a Világgazdaság Online.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Egyre korábban indul a karácsonyi szezon: az ár-érték arány a kulcs
Az idei évben a magyarok 40 százaléka hozta előre a…
Tovább olvasom >Prémium legyen, de fenntartható is – a legifjabb generáció elvárásai
A kiskereskedelmi szereplők kénytelenek lesznek egyre nagyobb figyelmet fordítani fenntarthatósági…
Tovább olvasom >Fél év alatt 100 millió forint felajánlást tettek karitatív célokra a fogyasztók a kötelező visszaváltási rendszer révén
A hat hónapja kezdődött és a mindennapok szerves részévé vált…
Tovább olvasom >