Hamarosan Dél-Pest is plázásodik

Szerző: trademagazin Dátum: 2007. 11. 27. 00:00

A Határ úton a jövő év elején kezdik meg a Neo Center kivitelezési munkáit, a Köki bevásárlóközpont megvalósulása várhatóan csúszik.

A Neo Center építése 2008 elején indulhat meg, a nyitást 2009 közepére tervezik. A bruttó nyolcvanezer négyzetméteres Határ úti iroda- és bevásárló- és sportközpont beruházás értéke nagyjából 15 milliárd forint. A tervek szerint a Neo Center egy családi centrum lenne, ahol minden korosztálynak nyújtanának valamit. Ezt szolgálja az is, hogy a 17 ezer négyzetméteres bevásárlóközpont mellett egy ötezer négyzetméteres sportcentrum is létesül, amelynek nagysága szokatlan a magyar piacon. A fedett, beltéri futballpálya méretű sportcsarnok mellé egy szabadtéri részt is kialakítanak, amelyek mellett számos kisebb kiszolgáló egység: fitneszterem és kisebb sportlétesítmények is helyet kapnak.


A hármas metróvonal, a buszpályaudvar, a sűrű villamosközlekedés és az átmenő autósforgalom révén a Határ úti csomópont ideális helyszínt biztosíthat a bevásárlóközpontnak. Az átutazó forgalom mellett a környező, sűrűn beépített Kőbánya, Kispest, Ferencváros és Pesterzsébet kerületeiben élők (nagyjából 750 ezer ember) is a célközönséghez tartoznak.


A Köki bevásárlóközpont építése területrendezési gondok miatt csúszik, gondok vannak a metróállomás melletti felüljáró tulajdonjogával. Egy hentesüzletet üzemeltető kft. állítása szerint tulajdonrészt szerzett az ott található boltban, és kártérítést követel -, ami további késedelmeket okozhat. A beruházó R-CO Ingatlanforgalmazó Zrt. szándéka szerint 2009 végén adná át a “KöKi-centert”, míg korábban úgy tervezték, hogy már tavasszal véget ér az építkezés.


.


 


 

Kapcsolódó cikkeink