Háborús beruházást eszközöl a Nestle Ukrajnában

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 12. 13. 09:26

Negyven millió svájci frank (42,88 millió dollár) beruházásával indít új termelőüzemet a Nestlé Nyugat-Ukrajnában – közölte a vállalat hétfőn.

A Nestle egyike azon nagyon kevés nemzetközi vállalatnak, amely új beruházást jelentett be Ukrajnában a 2022 februárjában kialakult orosz-ukrán válság óta.

“Ez egy fontos lépés a Nestlé számára, amelyet egy az ország számára komoly kihívást jelentő időszakban tettünk” – mondta Alessandro Zanelli, a Nestlé délkelet-európai piacért felelős vezérigazgatója a közleményben. “Célunk egy élelmiszeripari-gasztronómiai központ létrehozása, amely további munkahelyeket biztosít, és magas minőségű termékekkel szolgálja ki az ukrán és európai polgárok igényeit.”

A Nestle, amelynek már mintegy 5800 alkalmazottja van Ukrajnában, 1500 új munkahelyet tervez létrehozni a Volinyi régióban található Szmolyhivban újonnan induló gyártóüzemben.

A vállalat célja az új gyárral a hideg szószok, fűszerek, levesek és instant élelmiszerek gyártásának fellendítése úgy a hazai, mint az európai piacok ellátása érdekében.

Reuters

Kapcsolódó cikkeink