Gyermekek fejlesztéséhez használják a Syngenta munkatársainak felajánlását

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 12. 21. 11:02

Karácsonyi gyűjtést szervezett a Syngenta. A vállalat dolgozóinak felajánlásából vásárolt játékokat és eszközöket a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Karcagi Tagintézményében, gyermekek korai fejlesztéséhez használják majd.

Syngenta felajanlas (1)

„A Syngenta idei karácsonyi gyűjtésén összesen 475 ezer forint gyűlt össze, amellyel egy rendkívül fontos munkát végző intézménynek, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Karcagi Tagintézményének igyekeztünk segíteni. A munkatársaink felajánlásából az intézménnyel egyeztetve olyan játékokat és eszközöket vásároltunk, amelyek a látási, a hallási, valamint a motorikus készségeket és képességeket is fejlesztik már egészen kicsi kortól kezdve”, mondta Czigány Tibor, a vállalat igazgatója.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Karcagi Tagintézményének gyógypedagógus, konduktor és pszichológus szakemberei már csecsemőkortól kezdve foglalkoznak a városban és környékén élő sérült, fogyatékkal élő kisgyermekek fejlesztésével. Rajtuk kívül a „Gólyafészek Otthon” súlyos fogyatékossággal, állami gondoskodásban élő kis lakóit is segítik. A pályázati támogatással kidolgozott „karcagi modelljük” példaértékűen fogja össze az egészségügyi és a szociális ellátórendszer összes szereplőjét – köztük intézményeket, gyermekorvosokat, védőnőket – az egyénre szabott, célirányos speciális segítségnyújtás érdekében.

– Jelenleg összesen 35 kisgyermek korai fejlesztésével foglalkozunk az intézményeken belül és otthoni ellátás keretében. A gyerekek között vannak enyhe és nagyon súlyos fogyatékossággal élők is, de mindannyiuk esetében kulcsfontosságú, hogy minél hamarabb megkezdődjön az intenzív fejlesztés, mert annál gyorsabban lehet javulást elérni – hangsúlyozta Zsoldos Erzsébet, a tagintézmény vezetője. – A felajánlásból kapott eszközöket és játékokat úgy válogattuk össze, hogy a 0-5 éves korú kisgyerekek mozgásfunkcióinak, látási és hallási észlelésének, kommunikációs és kognitív képességeinek fejlődését szolgálják. Ezek a fontos és hasznos eszközök hatékonyabbá teszik majd az intézményünkben folyó gyógypedagógiai munkát.

Kapcsolódó cikkeink