Gundel-díjasok, 2022
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete szeptember 23-án – Gundel Károly születésnapján – megtartotta hagyományos kitüntetési bizottsági ülését: a szakma idén 9. alkalommal döntött a Gundel Károly-díjazott személyéről.
A Kitüntetési Bizottság 19 tagja 11 jelölt közül választotta ki azt a személyt, akit méltónak talált a „szakma Kossuth-díjára”. A 2022. évi Gundel Károly-díjat Macsinka János és Borbás Marcsi kapta.
Macsinka János fiatal kora ellenére sok kiváló étterem séfjeként bizonyított már, 2014-ben létrehozta saját vállalkozását, a Macok Bisztrót. Itt találta meg a saját stílusát, amelyre később regionális konyhát épített fel, és Magyarország egyik legjobb vidéki éttermét.
Borbás Marcsi televíziós műsorvezetőt a Gasztroangyal című műsora és gasztronómiai, hagyományőrző tevékenysége miatt jelölték a díjra.
A díj ünnepélyes átadására az október 16-án vasárnap délben rendezett MVI Gálaebéden kerül sor a Gundel Étteremben. //
Kapcsolódó cikkeink
Ingadozó munkaerő-állomány
Az MVI évente közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról. A kiadvány…
Tovább olvasom >A visszaváltás nehézségei
A palackvisszaváltás komoly problémát jelent a HoReCa szektor számos képviselőjének. A…
Tovább olvasom >Ellenőrzések és büntetések
A tapasztalatok szerint ismét gyakoriak a vendéglátóegységekben a NAV-ellenőrzések. Az ellenőrök…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszafogottabb eredményt hozott az ősz az idegenforgalomban
A nyári szezon növekedése után az ősz első hónapja visszafogottabb…
Tovább olvasom >Az idei első félévben is töretlenül bővült a globális hotelipar
Az előző év kiugró eredményeihez képest is képes volt tovább…
Tovább olvasom >