Gundel-díjasok, 2022
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete szeptember 23-án – Gundel Károly születésnapján – megtartotta hagyományos kitüntetési bizottsági ülését: a szakma idén 9. alkalommal döntött a Gundel Károly-díjazott személyéről.
A Kitüntetési Bizottság 19 tagja 11 jelölt közül választotta ki azt a személyt, akit méltónak talált a „szakma Kossuth-díjára”. A 2022. évi Gundel Károly-díjat Macsinka János és Borbás Marcsi kapta.
Macsinka János fiatal kora ellenére sok kiváló étterem séfjeként bizonyított már, 2014-ben létrehozta saját vállalkozását, a Macok Bisztrót. Itt találta meg a saját stílusát, amelyre később regionális konyhát épített fel, és Magyarország egyik legjobb vidéki éttermét.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2022/10/Gundel-dij-1-Macsinka-_opt-263x300.jpeg)
Kovács László MVI elnök ünnepel a győztesekkel: Macsinka Jánossal…
Borbás Marcsi televíziós műsorvezetőt a Gasztroangyal című műsora és gasztronómiai, hagyományőrző tevékenysége miatt jelölték a díjra.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2022/10/Gundel-dij-2-Borbas-Ma_opt-251x300.jpeg)
…és Borbás Marcsival
A díj ünnepélyes átadására az október 16-án vasárnap délben rendezett MVI Gálaebéden kerül sor a Gundel Étteremben. //
Kapcsolódó cikkeink
Az MVI statisztikai helyzetjelentése a vendéglátásról
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését…
Tovább olvasom >Problémák és megoldások
Az MVI a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Tanácsadó Testületének kérésére összeállította…
Tovább olvasom >Újra gasztrotúrák
Polyák Norbertet, a Hotel Ózon igazgatóját, aki társadalmi munkában az MVI alelnöke…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >