Gundel-díjasok, 2022
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete szeptember 23-án – Gundel Károly születésnapján – megtartotta hagyományos kitüntetési bizottsági ülését: a szakma idén 9. alkalommal döntött a Gundel Károly-díjazott személyéről.
A Kitüntetési Bizottság 19 tagja 11 jelölt közül választotta ki azt a személyt, akit méltónak talált a „szakma Kossuth-díjára”. A 2022. évi Gundel Károly-díjat Macsinka János és Borbás Marcsi kapta.
Macsinka János fiatal kora ellenére sok kiváló étterem séfjeként bizonyított már, 2014-ben létrehozta saját vállalkozását, a Macok Bisztrót. Itt találta meg a saját stílusát, amelyre később regionális konyhát épített fel, és Magyarország egyik legjobb vidéki éttermét.
Borbás Marcsi televíziós műsorvezetőt a Gasztroangyal című műsora és gasztronómiai, hagyományőrző tevékenysége miatt jelölték a díjra.
A díj ünnepélyes átadására az október 16-án vasárnap délben rendezett MVI Gálaebéden kerül sor a Gundel Étteremben. //
Kapcsolódó cikkeink
Gundel emléktábla-koszorúzás
180 éve született Gundel János vendéglős, a híres gasztronómiai dinasztia…
Tovább olvasom >A család, a csapat és én
Az Év Vendéglőse díjat idén a soproni Erhardt Étterem, Panzió…
Tovább olvasom >MVI-konferencia a SIRHÁ-n
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás első napján – immár hagyományosan…
Tovább olvasom >További cikkeink
Gundel emléktábla-koszorúzás
180 éve született Gundel János vendéglős, a híres gasztronómiai dinasztia…
Tovább olvasom >Drasztikus az áremelkedés a Balatonnál
A Balaton környéki szállások árai idén átlagosan 10%-kal nőttek az…
Tovább olvasom >Szent György-hegyi bornapok: apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a természeti környezetben fejleszteni
Apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a tájba illő fejlesztéseket végrehajtani,…
Tovább olvasom >