Nagymamakommandó
A legjobb ötletek zsenialitása sokszor egyszerűségükben rejlik – íme egy példa! Az olyan közhely, mint a nagymama konyhája, már kevés üzlet vendége számára jelent valódi hívószót, ám a New York Staten Island kerületében nyílt Enoteca Maria étterem tulajdonosa, jókora csavarral, friss vért vitt a nagymama főztje érvrendszerébe. Jody Scaravella túllépett az olyan, mint ígéreten, és valódi nagymamákat szerződtetett konyhájába „papírral” rendelkező szakácsok helyett.
A nagyik kezdetben Olaszország különböző vidékeit képviselték, ám később változott a koncepció, már más gasztronómiai kultúrákból érkező hölgyek jelentkezését is elfogadják. Az olasz, dél-amerikai, ázsiai, arab, sőt, kelet-európai származású nagymamák hetente többnyire csak egyszer dolgoznak, nem fáradnak el, nem égnek ki, ráadásul rendkívül hálásak az örömmunkával szerzett jövedelemkiegészítésért, már csak ezért is apait-anyait beleadnak a főzésbe. Számukra ez nem is annyira munkahely, hanem egy társasági pont, ahol az sem lényeges, tudnak-e angolul. Meghatározott időrendben váltják egymást – naponta egy-két olasz néni és néhány más nemzetiségű társuk készíti az aznapi étlapon szereplő ételeket. A világ különböző konyháit képviselő „szakácsnők” tevékenysége nemcsak a változatos kínálatot biztosítja, de hatalmas reklám- és PR-értéket is hordoz. //
Kapcsolódó cikkeink
A legnagyobb ételmentő vendéglátóhelyek és üzletek
A Trade magazinban bemutatásra kerülő Munch-index azt szolgálja, hogy lássuk…
Tovább olvasom >Nemzetközi Utazáskiállítás: ezek az új trendek a turizmusban
A pandémia után kezd magához térni a nemzetközi turizmus, a…
Tovább olvasom >Ilyen vagyok!
Mi tesz egyedivé egy vendéglátóhelyet? Úgy hisszük, a részleteknek nagy…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szinergiák
Magyarország egyik legsikeresebb hagyományos étteremlánca, a VakVarjú Étteremcsalád legújabb tagjaként…
Tovább olvasom >Üdítőital és esélyegyenlőség – A nap képe
A termék japán, a dobozfedélen domboruló Braille-írásjelek természetesen a vakoknak…
Tovább olvasom >Sörreggeli egy budapesti gerillafőzdétől
A kisüzemi sörös piac legkreatívabb sörfőzői egyre szokatlanabb kombinációkkal lepik…
Tovább olvasom >