Gombafehérjével vette célba a Revo Foods a sportos fogyasztókat

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2025. 10. 01. 10:48
🎧 Hallgasd a cikket:

A Revo Foods legújabb innovációja, a Minced Fungi Protein egy gombafehérje-alapú hozzávaló, amely fehérjében gazdagabb, mint a marhahús, a tofu, a tojás és a lencse, ízben pedig felülmúlja a tofut. Az elsősorban sportolókat és sportos életmódot folytató fogyasztókat célzó termék mindössze négy összetevőt tartalmaz: mikoproteint (Fusarium venenatum gombából), repcefehérjét, canola olajat, valamint tengeri sót és fűszereket.

A Revo Foods Minced Fungi Protein terméke umami ízzel, könnyed, morzsaszerű textúrával büszkélkedhet

A cikk a Trade magazin 2025/10. lapszámában olvasható.

A 160 grammos csomagba közel 25 gramm fehérje került, miközben 100 grammonként csak 137 kalóriát, 0,7 g szénhidrátot és 1,3 g telített zsírt tartalmaz. A izomépítéshez, illetve zsírégetéshez ideális termék Nutri-­Score „A” minősítést kapott.

A mikoprotein (a sörgyártáshoz hasonlóan) kíméletes fermentációval készül, így megőrzi teljes tápértékét, magas rosttartalommal és teljes aminosavprofillal rendelkezik.

A cég célja, hogy a fogyasztók figyelmét a mikoproteinre irányítsa, és az összetevőt szélesebb körben is elfogadottá tegye. Ennek úgy tűnik, hogy az ár sem állhatja útját, hiszen a legfrissebb kutatások szerint a mikoprotein költséghatékonyság szempontjából állja a versenyt a hagyományos állati fehérjékkel, különösen, ha az egységnyi költségre jutó fehérjehozamot vesszük alapul. 

Kapcsolódó cikkeink