Gálaebéd

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 10. 28. 09:58

Az MVI idén 7. alkalommal, november 19-én megrendezésre kerülő évzáró gálaebédje a 170 éve született Dobos C. Józsefre és munkásságának emlékére épül, az ő újragondolt ételkreációiból összeállított menü kilenc ismert séf és számos más közreműködő közös munkája.

Érkezéskor kínált falatok (Amuse bouche)

Nyurga ponty, rákszirom, zeller és gyömbér (Jahni László, Pohner Ádám – Kistücsök Étterem, Balatonszemes)

„Túrós csusza” 2017 (Jahni László, Pohner Ádám – Kistücsök Étterem, Balatonszemes)

Mangalicasonka-kóstoló

Ebéd

Hideg előétel: Siroki mangalica fermentált őszi zöldségekkel (Nagy Attila – Bori Mami, Gyöngyös)

Leves: Tápla leves Nábob módra (Jászai Tibor, Gerlóczy Kávéház, Czakó Kert, Budapest)

Meleg előétel: Pacal kolbász „véres” rakott burgonyával (Sallai Zoltán – La Fiesta Party Service, Budapest)

Főétel: Posírozott fácánmell velős barna kenyérmorzsával, vörösboros boróka jus-sal (Szilvási Mihály – Laposa Borbirtok, Badacsonytomaj)

Pre dessert: Begónia szorbet csipkebogyó teával (Jahni László, Pohner Ádám – Kistücsök Étterem, Balatonszemes)

Tányérdesszert: Dobostorta Revolution fügével, birsalmalekvárral (Pereszlényi Alexandra – Bagolyvár Étterem , Budapest)

Petit fours (Bodonyi István – Platán Restaurant, Tata)

A gálaebéd executive chefje Bicsár Attila (Sauska 48 Étterem, Villány)

Sommelier: Varga Norbert (Onyx Étterem, Budapest)

Barista: Bősze Viktor (Platán Restaurant, Tata)

A Gálaebéd házigazdája Kovács László és Bernáth József

A belépőjegyek ára: MVI-Tagoknak: 22 000 Ft, nem MVI-tagoknak: 24 000 Ft.

Egy MVI-tagsággal 2 db kedvezményes jegy igényelhető.

Helyszíne: ÖbölHáz Rendezvényközpont (1117 Budapest, Kopaszi gát 2.)

Információ és jegyrendelés: galaebed@gmail.com

Kapcsolódó cikkeink