Az MVI idén 7. alkalommal, november 19-én megrendezésre kerülő évzáró gálaebédje a 170 éve született Dobos C. Józsefre és munkásságának emlékére épül, az ő újragondolt ételkreációiból összeállított menü kilenc ismert séf és számos más közreműködő közös munkája.
• Érkezéskor kínált falatok (Amuse bouche)
• Nyurga ponty, rákszirom, zeller és gyömbér (Jahni László, Pohner Ádám – Kistücsök Étterem, Balatonszemes)
• „Túrós csusza” 2017 (Jahni László, Pohner Ádám – Kistücsök Étterem, Balatonszemes)
• Mangalicasonka-kóstoló
• Ebéd
• Hideg előétel: Siroki mangalica fermentált őszi zöldségekkel (Nagy Attila – Bori Mami, Gyöngyös)
• Leves: Tápla leves Nábob módra (Jászai Tibor, Gerlóczy Kávéház, Czakó Kert, Budapest)
• Meleg előétel: Pacal kolbász „véres” rakott burgonyával (Sallai Zoltán – La Fiesta Party Service, Budapest)
• Főétel: Posírozott fácánmell velős barna kenyérmorzsával, vörösboros boróka jus-sal (Szilvási Mihály – Laposa Borbirtok, Badacsonytomaj)
• Pre dessert: Begónia szorbet csipkebogyó teával (Jahni László, Pohner Ádám – Kistücsök Étterem, Balatonszemes)
• Tányérdesszert: Dobostorta Revolution fügével, birsalmalekvárral (Pereszlényi Alexandra – Bagolyvár Étterem , Budapest)
• Petit fours (Bodonyi István – Platán Restaurant, Tata)
• A gálaebéd executive chefje Bicsár Attila (Sauska 48 Étterem, Villány)
• Sommelier: Varga Norbert (Onyx Étterem, Budapest)
• Barista: Bősze Viktor (Platán Restaurant, Tata)
• A Gálaebéd házigazdája Kovács László és Bernáth József
• A belépőjegyek ára: MVI-Tagoknak: 22 000 Ft, nem MVI-tagoknak: 24 000 Ft.
• Egy MVI-tagsággal 2 db kedvezményes jegy igényelhető.
• Helyszíne: ÖbölHáz Rendezvényközpont (1117 Budapest, Kopaszi gát 2.)
• Információ és jegyrendelés: galaebed@gmail.com
Kapcsolódó cikkeink
A Magyar Vendéglátók Ipartastülete üdvözli az NGM felszolgálási díjjal kapcsolatos döntését
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) üdvözli az NGM felszolgálási díjjal…
Tovább olvasom >Javuló tendenciák
Az MVI évente közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról. A kiadvány…
Tovább olvasom >Ez volt az idei Gundel-díj átadás – A nap képe
Október 27-én a Gundel Étteremben immáron 9. alkalommal adták át…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >