Franciaország Michelin-csillagos étterem séfjét küldi a budapesti Bocuse d'Or-ra
Laurent Lemal, egy Michelin-csillagos étterem séfje fogja képviselni Franciaországot a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or európai döntőjén májusban Budapesten, miután kedden megnyerte a hazai válogatót – közölték a szervezők.
„Nagyon boldog vagyok, büszke a kollegáim elismerésére és arra, hogy a következő versenyeken én képviselem Franciaországot” – mondta a győztes, a délnyugat-franciaországi Bélesta nevű településen található, egy Michelin-csillagos La Coopérative nevű étterem séfje.
A Bocuse d'Or nemzeti selejtezőjén az ötven jelentkezőből nyolcan mérkőzhettek meg hétfőn és kedden Párizsban. Mindegyik séfnek két fogást kellett elkészítenie öt óra alatt: egy makrélából készült előételt és egy főételt galambból. A versenymenüt a verseny elnöke, Régis Marcon három Michelin-csillagos séf határozta meg.
A zsűri elnöke Michel Roth séf volt, az 1991-es verseny győztese, mellette öt női és öt férfi séf foglalt helyet, köztük Guillaume Gomez, a francia elnöki rezidencia, az Elysée-palota főszakácsa.
A Bocuse d'Or európai döntőjét 2016. május 10-11-én rendezik meg Budapesten húsz ország egy-egy séfjének részvételével, a világdöntőt 2017 januárban a franciaországi Lyonban tartják.
A séfek hazájának tekintett Franciaország hétszer nyerte meg a Bocuse d'Or világdöntőjét, amelyet 1987 óta kétévente rendeznek meg.
A Bocuse d'Or 15. nemzeti döntőjét Laurent Fabius francia külügyminiszter meghívására díszvacsora zárta a francia külügyminisztériumban, amelyre mintegy kétszáz vendég, köztük kilencven séf volt hivatalos, akik összesen 115 Michelin-csillagot képviselnek. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Ennyit kosztál egy vacsora a vidéki dupla Michelin-csillagos étteremben
Magyarországon jelenleg két olyan étterem található, amely a világ egyik…
Tovább olvasom >A World Culinary Awards idén is díjazta a legjobb éttermeket
A gasztronómiai világ legjobbjait ünneplő World Culinary Awards idén is…
Tovább olvasom >Bezár Balatonalmádi népszerű vegán étterme
Szeptember 29-én utoljára nyitja meg kapuit Balatonalmádiban a Veganeeta Home,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csokiláz és pikáns rendelések – a magyarok így ünneplik a halloweent
Különleges rendelések és új édességtrendek Közép-Európában: egyre népszerűbbek az intim…
Tovább olvasom >KSH: Az élelmiszeripar értékesítési árai 0,9 százalékkal emelkedtek
Szeptemberben az ipari termelői árak átlagosan 0,9 százalékkal magasabbak voltak…
Tovább olvasom >Saját kézzel, ötévente, fehérre – így festik otthonukat a magyarok
A magyarok, csehek és szlovákok festési szokásait térképezte fel a…
Tovább olvasom >