Franciaország Michelin-csillagos étterem séfjét küldi a budapesti Bocuse d'Or-ra
Laurent Lemal, egy Michelin-csillagos étterem séfje fogja képviselni Franciaországot a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or európai döntőjén májusban Budapesten, miután kedden megnyerte a hazai válogatót – közölték a szervezők.
„Nagyon boldog vagyok, büszke a kollegáim elismerésére és arra, hogy a következő versenyeken én képviselem Franciaországot” – mondta a győztes, a délnyugat-franciaországi Bélesta nevű településen található, egy Michelin-csillagos La Coopérative nevű étterem séfje.
A Bocuse d'Or nemzeti selejtezőjén az ötven jelentkezőből nyolcan mérkőzhettek meg hétfőn és kedden Párizsban. Mindegyik séfnek két fogást kellett elkészítenie öt óra alatt: egy makrélából készült előételt és egy főételt galambból. A versenymenüt a verseny elnöke, Régis Marcon három Michelin-csillagos séf határozta meg.
A zsűri elnöke Michel Roth séf volt, az 1991-es verseny győztese, mellette öt női és öt férfi séf foglalt helyet, köztük Guillaume Gomez, a francia elnöki rezidencia, az Elysée-palota főszakácsa.
A Bocuse d'Or európai döntőjét 2016. május 10-11-én rendezik meg Budapesten húsz ország egy-egy séfjének részvételével, a világdöntőt 2017 januárban a franciaországi Lyonban tartják.
A séfek hazájának tekintett Franciaország hétszer nyerte meg a Bocuse d'Or világdöntőjét, amelyet 1987 óta kétévente rendeznek meg.
A Bocuse d'Or 15. nemzeti döntőjét Laurent Fabius francia külügyminiszter meghívására díszvacsora zárta a francia külügyminisztériumban, amelyre mintegy kétszáz vendég, köztük kilencven séf volt hivatalos, akik összesen 115 Michelin-csillagot képviselnek. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Valentin-napi gasztronómiai kaland Gianni Annonival a Candy szervezésében
Egy igazán különleges desszertkészítő élményre invitálta a gasztronómia szerelmeseit a…
Tovább olvasom >Gasztronómiai fesztiválok egész évben a Balatonnál
A Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke, Fekete Tamás sajtóközleményében hangsúlyozta, hogy…
Tovább olvasom >Megvan az itthoni vendéglátóipari költés lélektani határa
Többek között ez is kiderül abból a reprezentatív kutatásból, amely…
Tovább olvasom >További cikkeink
Trendforduló a fiatalok körében: másképp gondol az alkoholmentes italokra a Z generáció
Beérni látszanak a felelős alkoholfogyasztás érdekében tett erőfeszítések: a HEINEKEN…
Tovább olvasom >Az IKEA új Mobil Átvételi Pontjai közelebb hozzák az otthon kényelmét
Újabb lépést tett az IKEA annak érdekében, hogy a vásárlók…
Tovább olvasom >A Munch-ba olvad Románia legnagyobb ételmentő platformja, így már közel hatezer partnertől lehet ételt menteni
A cseh versenytárs felvásárlása után, Romániában is folytatja a stratégiáját…
Tovább olvasom >