Franciaország Michelin-csillagos étterem séfjét küldi a budapesti Bocuse d'Or-ra
Laurent Lemal, egy Michelin-csillagos étterem séfje fogja képviselni Franciaországot a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or európai döntőjén májusban Budapesten, miután kedden megnyerte a hazai válogatót – közölték a szervezők.
„Nagyon boldog vagyok, büszke a kollegáim elismerésére és arra, hogy a következő versenyeken én képviselem Franciaországot” – mondta a győztes, a délnyugat-franciaországi Bélesta nevű településen található, egy Michelin-csillagos La Coopérative nevű étterem séfje.
A Bocuse d'Or nemzeti selejtezőjén az ötven jelentkezőből nyolcan mérkőzhettek meg hétfőn és kedden Párizsban. Mindegyik séfnek két fogást kellett elkészítenie öt óra alatt: egy makrélából készült előételt és egy főételt galambból. A versenymenüt a verseny elnöke, Régis Marcon három Michelin-csillagos séf határozta meg.
A zsűri elnöke Michel Roth séf volt, az 1991-es verseny győztese, mellette öt női és öt férfi séf foglalt helyet, köztük Guillaume Gomez, a francia elnöki rezidencia, az Elysée-palota főszakácsa.
A Bocuse d'Or európai döntőjét 2016. május 10-11-én rendezik meg Budapesten húsz ország egy-egy séfjének részvételével, a világdöntőt 2017 januárban a franciaországi Lyonban tartják.
A séfek hazájának tekintett Franciaország hétszer nyerte meg a Bocuse d'Or világdöntőjét, amelyet 1987 óta kétévente rendeznek meg.
A Bocuse d'Or 15. nemzeti döntőjét Laurent Fabius francia külügyminiszter meghívására díszvacsora zárta a francia külügyminisztériumban, amelyre mintegy kétszáz vendég, köztük kilencven séf volt hivatalos, akik összesen 115 Michelin-csillagot képviselnek. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Két napig Korea a Margit-szigetre költözik: indul az ingyenes KoreaON 2025 kulturális fesztivál!
A budapesti nyár idén is elhozza a KoreaON kulturális fesztivált,…
Tovább olvasom >Bemutatkozott a magyar méz és a mangalica Oszakában
Tovább kell erősíteni az olyan prémium mezőgazdasági termékek jelenlétét a…
Tovább olvasom >Bemutatkozott a magyar méz és a mangalica Oszakában
Tovább kell erősíteni az olyan prémium mezőgazdasági termékek jelenlétét a…
Tovább olvasom >További cikkeink
A magyarok adnak a leggyakrabban online borravalót az ételfutároknak
Továbbra is népszerű a magyarok körében a borravaló adása, ami…
Tovább olvasom >Megőrizte első helyét az online élelmiszerpiacon a Kifli.hu
A Kifli.hu került a dobogó legfelső fokára az idéntől már…
Tovább olvasom >SAP: A felhős fejlesztéssel a sör is finomabb
A 130 éves Budweiser Budvar kiváló söreiről ismert, azonban vállalatirányítási…
Tovább olvasom >