Francia cukrász mesterkurzus
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén már 8. alkalommal rendezte meg a nagysikerű és szakmai újdonságokat bemutató francia mestertanfolyamát.
Denis Matyasy és Patrick Simeone 2 és fél napos budapesti tanfolyamon avatta be résztvevőket a francia cukrászsiker titkaiba. Roland Zanin cukrászmester az új trendeket ismertette termékein keresztül.
Denis Matyasy régóta elkötelezett támogatója a magyar cukrászok szakmai fejlődésének. Nemcsak tanfolyamokat tart Budapesten, de tavaly a La Crau-ban található termelőüzemében több mint 50 magyar cukrásznak adott lehetőséget arra, hogy az Erasmus+ mobilitási program keretében gyakorlatban is elsajátíthassák az innovatív cukrásztermékek készítésének fortélyait. Roland Zanin 3 éve kapcsolódott be a programba, és nyitotta meg üzemének kapuit a Nemzeti Tehetség program pályázati nyerteseinek. Műhelyében sztázsolt Szó Gellért és Sitkei Balázs is.
A májusi mesterkurzuson a hagyományos sütemények elkészítésének új technológiájával, gazdagított ízvilágával ismerkedhettek meg a tanulni vágyó magyar cukrászok. Ilyen termék volt például Matyasy a modern tarte névre keresztelt, látványos megjelenéssel és friss ízekkel megjelenített kompozíciója. Zanin pedig egy „nehezebb” sütemény, a Pavlova felékesített változatát készítette el, amelyet csokoládéval és különleges pralinéval gazdagított.
Kapcsolódó cikkeink
Remek hír érkezett az egri borvidékről
Az Egri Borvidék – Egri Bikavér mesterkurzus, a Berliner Wine Trophy…
Tovább olvasom >Borok Badacsonyból
A Badacsonyi borvidék márciusban már tizenharmadik alkalommal költözött a budapesti…
Tovább olvasom >Francia cukrásztanfolyam
Októberben újra hangos volt az ipartestület székháza, ismét mesterkurzuson vehettek…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szallas.hu: a hétvégén a nemzeti ünnep eseményei mellett Eger, Budapest és Gyula a legkeresettebb úti cél
A március 15-ei nemzeti ünnep eseményei mellett népszerű program lesz…
Tovább olvasom >Száraz whiskyhűtés – A nap videója
Látványos whiskys pohárkészlet: fagyasztóban is hűthető, megmunkált alumínium alátéten kézzel…
Tovább olvasom >Soha nem tudod meg, miért zárják be a kínai éttermeket – A nap képe
A bezárt étterem feliratának fotóját a Facebookon találtuk, a képet…
Tovább olvasom >