Borok Badacsonyból
A Badacsonyi borvidék márciusban már tizenharmadik alkalommal költözött a budapesti New York palotába: a Badacsony New Yorkban rendezvényen 38 pincészet több mint 200 kiváló borát kóstolhatták a badacsonyi borok szerelmesei. A látogatók a borokon kívül számos helyi termelőt, turisztikai szolgáltatót, kézműveseket is megismerhettek, akik kínálatukkal kiegészítették és színesítették a seregszemlét.

Teltházas mesterkurzus is színesítette az eseményt
A cikk a Trade magazin 2024/5. lapszámában olvasható.
A megfelelő minőség biztosítása érdekében az elmúlt évekhez hasonlóan a seregszemlén részt vevő borokat egy borászokból álló bizottság vakkóstolással előminősítette. A sétáló kóstolón túl, folytatva az eddigi hagyományokat egy teltházas, egyedülálló mesterkurzus is színesítette az eseményt, ahol dr. Csizmadia András, a BorSchola alapítója, szakújságíró és Wolf András, a New York kávéház és a Salon étterem executive séfje az ínyenc ételek és a badacsonyi borok harmóniájának világába avatta be a résztvevőket. //
Kapcsolódó cikkeink
Mitől tízszereződhet meg egy-egy bor ára?
Kevesebben vannak világszerte, mint ahány ember járt az űrben, számuk…
Tovább olvasom >Alkoholmentes újdonság a balatoni borvilágban
A Laposa Birtok új mérföldkőhöz érkezett: bemutatta első alkoholmentesített borát,…
Tovább olvasom >Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen
Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Mi a bioélelmiszerek realitása a közétkeztetésben?
A Magyar Biokultúra Szövetség a bioélelmiszerek közétkeztetésbe kerüléséért indított aláírásgyűjtése…
Tovább olvasom >Májusban 7 százalékkal nőtt a külföldi turisták száma Romániában éves összevetésben
Májusban 7 százalékkal nőtt a külföldi turisták száma Romániában éves…
Tovább olvasom >Nagybevásárlás az építkezés szünetében – A nap képe
„Visszamegyek, de előtte még otthon le kell borítanom a cuccot.”…
Tovább olvasom >