Fordított Halloween nagy márkákkal

Szerző: Kátai Ildikó Dátum: 2020. 10. 22. 11:06

Az USA-ban várva-várt ijesztgetős és édességgyűjtős ünnep idén kreatív kihívást jelent az édességgyártóknak. A Nemzeti Egészségügyi Központok ugyanis erősen ellenzik a „Csokit vagy csalunk” gyűjtögetést, ami veszélyezteti az édesség kategória 14%-át jelentő szezon sikerességét is.

Halloween dekor

A Walmart szabadtéri parkolóiban rendezett „Csokit vagy csalunk” programokat már bemutattuk. A kereskedőóriás mellett az édességgyártók is csatasorba állították márkáikat az idei Halloween megmentéséért.

Édes borzongás

A Piplsay 30 000 fős felmérése szerint az USA-ban a szülők 46%-a e tiltások ellenére el fogja engedni a gyerekeit Halloween estére, 23% pedig bizonytalan. Országszerte az ünneppel kapcsolatos lelkesedés lapos, a válaszadók 41%-a egyáltalán nem várja az október 31-ét. Egy másik felmérés szerint viszont a szülők 74%-a úgy gondolja, hogy az idei Halloween minden eddiginél fontosabb és többet jelent a gyerekek és a családok számára.

Mindezek miatt az édesség és snack forgalmazó vállalatoknak idén a kreativitásuk mélyére kellett nézniük. Némelyek, például a Kool-Aid és a Sour Patch Kids programjai házhoz hozzák a Halloweent, mások pedig, mint a Mars Wrigley digitális aktivációval készülnek. Napokon belül kiderül, hogy milyen sikerrel járnak. Minden esetre az Egyesült Államokban az átlag édességeladások eddig nem adnak okot az aggodalomra. A szeptemberi forgalom 13%-kal meghaladja az egy évvel ezelőttit az IRI piackutató és a Nemzeti Édesség Szövetség (USA) adatai szerint is. A húsvéti forgalom viszont visszaesett az előző évihez képest, ezért került kiemelt fókuszba a szezonértékesítés.

Becsöngetnek az édesség figurák

Három különböző márka, a Mondelez Sour Patch Kids figurái, a Kool-Aid emberke és a Hershey Reese’s is úgy döntött, hogy ezt a szokatlan és szomorkásnak ígérkező időszakot vidámabba teszi fogyasztói számára. Házról házra járva, a biztonságos, kifordított Halloween szellemében, a bejáratig viszik érintésmentesen az édességeket.

Sour Patch Kids Halloween csomag

A Mondelez Sour Patch Kids 12 amerikai várost választ ki az Egyesült Állomokban, amelyekre október 8-tól lehet szavazni a Twitteren és az Instagramon követhető az állás. Október 31-én a kiválasztott városok utcáit a márka ikonikus édességes vödör alakját formázó, kivilágított kamionja járja majd be és a cukorka figuráknak öltözött stáb Sour Patch Kids Zombies csomagokat és brandingelt toalettpapírt helyez a családok bejárati ajtaja elé.

Reeses Halloweeni robot ajtó

A Hershey Reese’s közkedvelt Peanut Butter Cups (mogyoróvajas bonbon) márkája egy távirányítós, kerekeken guruló, kivilágított szellemház ajtót fejlesztett ki, ami a „Csokit vagy csalunk” mondásra, a postanyíláson át adja ki az édességet. Az eszköz kifejlesztésénél a szociális távolságtartást tartották szem előtt. A 274 cm magas robotajtó megjelenését Instagram poszttal nyerhetik meg a szerencsések.

Kraft Heinz Halloween

A Kraft Heinz Kool-Aid márkájú tasakos gyümölcslével, Ghoul-Aid Scary Berry pattogó cukorkával és Kool-Aid emberke jelmezzel lepi meg a Twitteren adott szöveget közzétevők közül kiválasztottakat. A legszerencsésebbeknek pedig maga Kool-Aid Man viszi házhoz a csomagot.

Digitális kupongyűjtő

A Mars Wrigley a Treat Town alkalmazással készül az idei Halloweenre. A húsvét az amerikai édességpiacon az előző évinél 4,1%-kal kisebb forgalmat mutatott, ezért a Mars Wrigley keresztfunkcionális csapatokat hozott létre a következő szezonok megmentésére. A Disneyvel együttműködve 1 hónapig fut a Treat Town alkalmazásuk, amelyben a családok, egyének létrehozhatják saját házaikat, virtuálisan ellátogathatnak a Disney Szellemkastélyba vagy beülhetnek az M&Ms Toyotába. A személyes avatárok jelmezes szörnyek, vámpírok közül választhatók, velük lehet a digitális szomszédságot bejárni. A házigazdák pedig online édességkuponokat adnak a „Csokit vagy csalunk” gyűjtögetőknek, amit a hagyományos vagy online kereskedőknél lehet a Mars Wrigley nyalánkságaira beváltani.

Mars Halloweeni app

Kapcsolódó cikkeink