Fontos információk a vendéglátó vállalkozások számára
Az MVI a járványügyi helyzettel összefüggésben az alábbi megkereséssel fordult az Operatív Törzs Ügyeleti Központjához.
Ha egy étterem üzemel, házhozszállításos formában, és kiderül, hogy valamelyik kolléga fertőzött, akkor mi a teendő? A kollégák váltott műszakban dolgoznak, ilyenkor csak a saját műszaknak kell házi karanténba kerülnie, vagy a teljes éttermet be kell zárni, függetlenül attól, hogy nem érintkeztek a dolgozók?
Az Ügyeleti Központ tájékoztatása szerint minden esetben a járványügyi hatóság vizsgálata dönti el, hogy hogyan kell eljárni. A közvetlen kontaktok házi megfigyelés alá kerülnek. Az alábbiakban hivatkozott eljárásrend szerint az éttermet nem kell bezárni. Szoros kontakt lehet az egy műszakban dolgozók köre, de a járványügyi hatóság dönt a helyszín ismeretében.
Mindezekről az NNK honlapján a következő linkre kattintva lehet tájékozódni.
A NÉBIH által készített tájékoztató anyagok is segítik a vendéglátó vállalkozások munkáját, amelyekről az NNK honlapján az alábbi linkekre kattintva olvashatnak.
Kapcsolódó cikkeink
Nébih: Ardo zöldségkeveréket hívtak vissza a forgalomból
Mérgező növényi részek (burgonya bogyó termése) lehetséges jelenléte miatt visszahívta…
Tovább olvasom >Szűk egy hetük maradt a felügyeleti díj bevallásra az élelmiszerlánc-szereplőknek
Május 31-ig adhatják le felügyeleti díj bevallásukat az élelmiszerlánc-szereplők. A…
Tovább olvasom >Mikrozöld termelőket ellenőriztek a Szupermenta programban
A Szupermenta program legújabb tesztjén mikrozöldeket vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nemzetközi borverseny
Budapestre érkezik a 2. Winelovers Wine Awardsra július 7. és 9. között a…
Tovább olvasom >Rekordév lehet a horvát turizmus számára az idei
Az eddigi adatok alapján rekordévet vár a horvát turisztikai szakma…
Tovább olvasom >Lövöldöző sörnyitó – A nap videója
A lövedék meg természetesen a söröskupak. Nem éppen kocsmai játék,…
Tovább olvasom >