Fontos információk a vendéglátó vállalkozások számára

Szerző: Trademagazin Dátum: 2020. 04. 01. 10:23

Az MVI a járványügyi helyzettel összefüggésben az alábbi megkereséssel fordult az Operatív Törzs Ügyeleti Központjához.

Ha egy étterem üzemel, házhozszállításos formában, és kiderül, hogy valamelyik kolléga fertőzött, akkor mi a teendő? A kollégák váltott műszakban dolgoznak, ilyenkor csak a saját műszaknak kell házi karanténba kerülnie, vagy a teljes éttermet be kell zárni, függetlenül attól, hogy nem érintkeztek a dolgozók?

Az Ügyeleti Központ tájékoztatása szerint minden esetben a járványügyi hatóság vizsgálata dönti el, hogy hogyan kell eljárni. A közvetlen kontaktok házi megfigyelés alá kerülnek. Az alábbiakban hivatkozott eljárásrend szerint az éttermet nem kell bezárni. Szoros kontakt lehet az egy műszakban dolgozók köre, de a járványügyi hatóság dönt a helyszín ismeretében.

Mindezekről az NNK honlapján a következő linkre kattintva lehet tájékozódni.

https://www.nnk.gov.hu/index.php/koronavirus-tajekoztato/567-eljarasrend-a-2020-evben-azonositott-uj-koronavirussal-kapcsolatban-2020-03-16

A NÉBIH által készített tájékoztató anyagok is segítik a vendéglátó vállalkozások munkáját, amelyekről az NNK honlapján az alábbi linkekre kattintva olvashatnak.

https://www.nnk.gov.hu/index.php/koronavirus-tajekoztato/587-tanacsok-elelmiszer-hazhozszallitast-online-ertekesitest-vegzo-vallalkozasoknak-koronavirus-jarvany-idejen

https://www.nnk.gov.hu/index.php/koronavirus-tajekoztato/582-tanacsok-koronavirus-jarvany-idejen-az-etel-hazhozszallitast-vegzo-vallalkozasoknak

https://www.nnk.gov.hu/index.php/koronavirus-tajekoztato/579-tanacsok-koronavirus-jarvany-idejen-vendeglato-es-kozetkezteto-letesitmenyeknek

Kapcsolódó cikkeink