Fontos információk a vendéglátó vállalkozások számára
Az MVI a járványügyi helyzettel összefüggésben az alábbi megkereséssel fordult az Operatív Törzs Ügyeleti Központjához.
Ha egy étterem üzemel, házhozszállításos formában, és kiderül, hogy valamelyik kolléga fertőzött, akkor mi a teendő? A kollégák váltott műszakban dolgoznak, ilyenkor csak a saját műszaknak kell házi karanténba kerülnie, vagy a teljes éttermet be kell zárni, függetlenül attól, hogy nem érintkeztek a dolgozók?
Az Ügyeleti Központ tájékoztatása szerint minden esetben a járványügyi hatóság vizsgálata dönti el, hogy hogyan kell eljárni. A közvetlen kontaktok házi megfigyelés alá kerülnek. Az alábbiakban hivatkozott eljárásrend szerint az éttermet nem kell bezárni. Szoros kontakt lehet az egy műszakban dolgozók köre, de a járványügyi hatóság dönt a helyszín ismeretében.
Mindezekről az NNK honlapján a következő linkre kattintva lehet tájékozódni.
A NÉBIH által készített tájékoztató anyagok is segítik a vendéglátó vállalkozások munkáját, amelyekről az NNK honlapján az alábbi linkekre kattintva olvashatnak.
Kapcsolódó cikkeink
Nébih: továbbra is kiemelten fontos a járványügyi előírások betartása!
A ragadós száj- és körömfájás (RSZKF) kapcsán elrendelt hatósági intézkedések…
Tovább olvasom >Lezárult a tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzés: közel két tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból
Március 24. és április 18. között zajlott az idei tavaszi…
Tovább olvasom >Felvásárlással és kompenzációval segíti az állam az RSZKF miatt bajba jutott sertéstartókat
A ragadós száj- és körömfájás (RSZKF) betegség miatt korlátozás alatt…
Tovább olvasom >További cikkeink
A fenntartható turizmus fejlesztését segítő uniós program indult Szegeden
A fenntartható turizmus fejlesztését segítő, 2,5 millió eurós (mintegy egymilliárd…
Tovább olvasom >A vendéglátóhely-nevek és a brit humor – A nap képe
Az angolok imádják a(z angol) humort, láthatóan még a vendéglátóhelyek…
Tovább olvasom >