Fontos információk a vendéglátó vállalkozások számára
Az MVI a járványügyi helyzettel összefüggésben az alábbi megkereséssel fordult az Operatív Törzs Ügyeleti Központjához.
Ha egy étterem üzemel, házhozszállításos formában, és kiderül, hogy valamelyik kolléga fertőzött, akkor mi a teendő? A kollégák váltott műszakban dolgoznak, ilyenkor csak a saját műszaknak kell házi karanténba kerülnie, vagy a teljes éttermet be kell zárni, függetlenül attól, hogy nem érintkeztek a dolgozók?
Az Ügyeleti Központ tájékoztatása szerint minden esetben a járványügyi hatóság vizsgálata dönti el, hogy hogyan kell eljárni. A közvetlen kontaktok házi megfigyelés alá kerülnek. Az alábbiakban hivatkozott eljárásrend szerint az éttermet nem kell bezárni. Szoros kontakt lehet az egy műszakban dolgozók köre, de a járványügyi hatóság dönt a helyszín ismeretében.
Mindezekről az NNK honlapján a következő linkre kattintva lehet tájékozódni.
A NÉBIH által készített tájékoztató anyagok is segítik a vendéglátó vállalkozások munkáját, amelyekről az NNK honlapján az alábbi linkekre kattintva olvashatnak.
Kapcsolódó cikkeink
Több mint 55 tonna ismeretlen eredetű mézet vont ki a forgalomból a Nébih
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >AM: számíthatnak a kormányra a szőlősgazdák
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Válasszon jelöltet a Gundel-díjra!
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Felmérést készített a legszebb magyarországi kilátópontokról a Csodásmagyarország.hu
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Egy ravioli, amit látni kell – A nap videója
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A nap mondása
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >