Fontos információk a vendéglátó vállalkozások számára
Az MVI a járványügyi helyzettel összefüggésben az alábbi megkereséssel fordult az Operatív Törzs Ügyeleti Központjához.
Ha egy étterem üzemel, házhozszállításos formában, és kiderül, hogy valamelyik kolléga fertőzött, akkor mi a teendő? A kollégák váltott műszakban dolgoznak, ilyenkor csak a saját műszaknak kell házi karanténba kerülnie, vagy a teljes éttermet be kell zárni, függetlenül attól, hogy nem érintkeztek a dolgozók?
Az Ügyeleti Központ tájékoztatása szerint minden esetben a járványügyi hatóság vizsgálata dönti el, hogy hogyan kell eljárni. A közvetlen kontaktok házi megfigyelés alá kerülnek. Az alábbiakban hivatkozott eljárásrend szerint az éttermet nem kell bezárni. Szoros kontakt lehet az egy műszakban dolgozók köre, de a járványügyi hatóság dönt a helyszín ismeretében.
Mindezekről az NNK honlapján a következő linkre kattintva lehet tájékozódni.
A NÉBIH által készített tájékoztató anyagok is segítik a vendéglátó vállalkozások munkáját, amelyekről az NNK honlapján az alábbi linkekre kattintva olvashatnak.
Kapcsolódó cikkeink
Elkészült az EU Riasztási és Együttműködési Hálózatának 2024-es összefoglalója
Az Európai Unió Riasztási és Együttműködési Hálózata (ACN) 2024-ben 9400-nál…
Tovább olvasom >Nébih: megnyugtató eredményt hozott a tokaji borvidéken lévő borkimérő egységek vizsgálata
Néhány szabálytalanság – mint például a termékkísérő dokumentum hiányos vezetése,…
Tovább olvasom >Friss és ropogós: hónapos retket termesztett a Szupermenta a szarvasi Növényfajta-kísérleti Állomáson
A Szupermenta tavaszi terméktesztjén vizsgált retekvetőmagokat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal…
Tovább olvasom >További cikkeink
Újra az áfaszabályozásról
Zerényi Károly, az MVI elnöki tanácsadója nemrégiben a penzcentrum.hu-nak a…
Tovább olvasom >A homo ludens kedvence utazásnál -A nap képe
A kutya se viheti magával a társasjátéktáblát! Vagy korábban már…
Tovább olvasom >