Fondű egy személyre
Divat a friss étel, divat a csokoládé. Divatos a csokoládéfondű, lassan divatosabbá válik, mint a hagyományos – legalábbis a vendéglátóhelyeken biztosan. A lényege: a vendég a gyümölcsdarabokat folyékony csokoládéba mártja, ami a hideg falatokon akár meg is szilárdul. Ám egy-egy kihozott adag néha két személynek is túl nagynak bizonyul, arról nem is beszélve, hogy a feltálalt gyümölcsök vagy a krém ízesítése nem feltétlenül a vendég szája ízének megfelelő.
Könnyebben alakítható egyéni igényekhez a desszert, ha kisebb adagokban kínálják: egy német porcelángyártó cég praktikus és szemet gyönyörködtető mini fondűjében a teamécsessel melegen tartott folyékony csokoládét akár a vendég is ízesítheti magának. Kevés tejszín a kiválasztott csokoládéval, fűszerrel, esetleg likőrrel vagy pálinkával – maga a „perszonalizált” édes élet! Na és ne feledkezzünk meg a pár darabka legfinomabb gyümölcsről – ellenállhatatlan, és kis mennyiségben nem kerül egy vagyonba!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Romániában 37 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma az idei első öt hónapban
Romániában 37 százalékkal, 6,467 millióra nőtt az idei első öt…
Tovább olvasom >Tölcsért csinálok a tésztámból… – A nap képe
A 19. század végén a világ több pontján érett már…
Tovább olvasom >Cement gyümölcs- és zöldséghulladékból – A nap videója
Japán és angol kutatók szinte egyidőben kísérleteztek azzal (és találták…
Tovább olvasom >