Folyamatosan bővül a SPAR franchise-hálózata

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 07. 29. 09:19

A SPAR Magyarország Kft. 2012 szeptemberében indította el együttműködési programját családi vállalkozásban dolgozó kiskereskedőkkel. Az együttműködés során a kiskereskedők teljes önállóságukat megtartják, boltjaik választéka azonban nő, élvezhetik a SPAR több szolgáltatását (logisztika, reklám, informatika, hűségakciók, SuperShop program), a vásárlók pedig kedvezőbb fogyasztói árakkal találkozhatnak az üzletekben. Ugyanakkor mindazon előnyök, melyekkel a tulajdonosként, családi vállalkozásként üzemeltetett egység rendelkezik (kiszolgálási színvonal, vevőismeret, a vásárlókkal való személyes kapcsolat) hosszabb távon beépülnek a SPAR üzleti kultúrájába is, tovább emelve annak színvonalát.

PR_SPAR Partner Sáska _opt

Elsőként Wittner Márton móri magán-kiskereskedő csatlakozott az új SPAR-hálózathoz, akit azóta több kiskereskedő követett Ercsiben, Nyirádon, Balatonfenyvesen, Szárligeten, Dunaújvárosban és Budapesten is. Ezek az üzletek eladótér-nagyságtól függően SPAR partner, valamint SPAR market néven üzemelnek.

Az Ercsiben három ilyen egységet – köztük a SPAR Magyarország Kft. korábbi itteni szupermarketjét, mint ilyen konstrukcióban az elsőt – üzemeltető Sáska Imre tulajdonos így vélekedik az együttműködésről:

„A SPAR franchise-hálózathoz azért csatlakoztunk, mert úgy gondoltuk, hogy akkor tudjuk vevőinknek a legtöbbet nyújtani, ha több évtizedes kereskedői tapasztalatunkat és odaadásunkat egyesítjük a SPAR kiváló minőségű termékeivel, széles választékával és kitűnő áraival.”

2013 októberében a budapesti Fehérvári úti OMV-töltőállomáson nyitott meg az első olyan szupermarket Magyarországon, amely benzinkúton kapott helyet. Ezt azóta még három további követte a fővárosban és egy Fóton. Ebben az öt – egyelőre tesztjelleggel működő – SPAR express üzletben lehetőség van arra, hogy a töltőállomásokon az autósok a tankolás mellett akár napi bevásárlásaikat is gyorsan és egyszerűen elintézhessék, s mindezt alacsonyabb árszínvonalon (a SPAR saját márkás termékeket pl. SPAR áron), mint ahogy korábban azt megszokhatták. A SPAR express üzletek bőséges választékkal, a friss termékek széles skálájával várják vásárlóikat 24 órás nyitva tartással az év 365 napján.

Mindezzel együtt jelenleg 18 a magánkereskedői együttműködésen alapuló SPAR üzletek száma, mely franchise-hálózatot a jövőben tovább bővíti a cég. n

Kapcsolódó cikkeink