Fókuszban a hazai gyártók és a kiváló minőség

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 10. 05. 10:22

A Coop üzletlánc szeptember 11. és 13. között immár kilencedik alkalommal rendezte meg a Coop Rallyt, amely a hazai FMCG-szektor összefogásán keresztül a magyar élelmiszerek népszerűsítését célozza. A szakmai program ezúttal Nyugat-­Magyarország kiemelt gyártó és forgalmazó központjait érintette.

UE_CoopRally_Rajt Dr. _opt

A 2006 óta minden év szeptemberében megszervezett eseményhez a Coop Csoport üzleti partnerei és szinte a teljes FMCG-ágazat csatlakozik. A szakmai program célja, hogy népszerűsítse a minőségi hazai élelmiszergyártást, a figyelem középpontjába állítva azt országos és regionális szinten. Az esemény lehetőséget teremt a személyes találkozásokra, információk és vélemények megvitatására a magyar termelők és gyártók, ágazati képviselők, valamint a kormány gazdasági és kereskedelmi ügyekkel foglalkozó szakemberei között. Az esemény fővédnöke Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter volt.

A kétnapos eseményen közel 70 cég vett részt, ezek a hazai élelmiszer-kereskedelmi piacon évente mintegy 2000 milliárd forintos forgalmat bonyolítanak le, és a Coop Csoporttal együtt több mint 50 ezer munkavállalót képviselnek. Az idei rally résztvevői 700 kilométert tettek meg, 8 helyszínt meglátogatva.

Csepeli Lajos, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke az esemény sajtótájékoztatóján kiemelte: a Coop Rally amellett, hogy prioritást biztosít a magyar termelőknek és gyártóknak, egyedülálló módon bepillantást enged az iparági konkurenseknek egymás életébe, ezzel erősíti az összefogást.

Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára hangsúlyozta: a legfontosabb, hogy a magyar fogyasztók minél több magyar terméket vásároljanak. Erre fel kell hívni a figyelmüket, és az olyan rendezvények, mint a Coop Rally ebben segíteni tudnak.

Tóth Géza, a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója a COOP Csoport elmúlt időszakát értékelve elmondta: 2013-ban sikerült növelni az árbevételt, többek között új partnerek bevonásával, valamint a Profi–Match üzletek átvételével.

Dr. Bognár Lajos élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár személyesen is részt vett az idei rally ünnepélyes megnyitóján és záróeseményén, és elmondta, hogy a szakmai program helyszínei is jól példázzák, hogy a magyar élelmiszertermékek méltók a figyelemre, valamint arra, hogy a fogyasztókhoz minél szélesebb körben eljussanak. Bognár Lajos szerint azért is fontos egy ilyen esemény, mert az export ösztönzése mellett a gazdaság stabilitását az erősödő belső fogyasztás alapozza meg. Emlékeztetett: a most kezdődő hétéves uniós ciklusban a magyar élelmiszeripar kiemelt támogatása várható.

Kapcsolódó cikkeink