Ferencesek főztje – Szakácskönyvbemutató az MKVM-ben
Az 1690-es évekből, Csíksomlyóról származó szakácskönyv bemutatójára várja az érdeklődőket a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum december 16-án pénteken, 16:00 órakor.

Könyvként és szakácskönyvként egyaránt érdekes
Milyen étel készülhet tyukmonyból? Eszik vagy isszák a szerdéket? Miért kellett megtrágyázni a mézes borba áztatott kenyeret? Az erdélyi–székelyföldi étkezési kultúra, akárcsak nyelvünk, rengeteget változott az évszázadok alatt: egyrészt sokat gazdagodott, másrészt viszont ‒ ezzel párhuzamosan ‒ számos eleme kifakult vagy teljesen eltűnt. De izgalmas kérdés marad, hogy vajon milyen ízeket élveztek 300 évvel ezelőtti őseink.
A szerkesztők kiválasztottak néhány híján hatvan ételt abból a felbecsülhetetlen értékű kéziratból, amelynek rejtelmeiről a bevezető tanulmány szól, receptjeiket három kalandvágyó szakács kísérletei nyomán a mai olvasó számára is használhatóvá tették, a kóstolható végeredményt pedig képeken is megmutatják.
Beszélgetőpartnerek: Saly Noémi és Gyarmati Zsolt a könyv szerkesztői, valamint Demeter László, a Tortoma Kiadó igazgatója
Regisztráció szükséges: mkvmuzeum@gmail.com; 1/375-6249
A belépés díjtalan.
Kapcsolódó cikkeink
A borkóstolás új dimenzióját ígéri a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Különleges élményt kínál december 13-án 19:00 órára az MKVM. Ismerkedjen…
Tovább olvasom >Nagy sikernek ígérkezik a Lidl új szakácskönyve
Sikertörténetet írt a Lidl Magyarország szakácskönyvsorozata, mely a most debütáló…
Tovább olvasom >Kulináris naptár
A wisconsini Milwaukee-ban dolgozó dizájner, Liz Carver naptárja 12 lapon…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kínai hadsereg pizzatésztából – A nap képe
A híres kínai terrakotta harcosok pizzatészta-változatát a Pizza Express 500…
Tovább olvasom >Kapszulás tortilla – A nap videója
A kapszula-forradalom idején, jó tíz éve egy vállalkozás megalkotta a…
Tovább olvasom >Továbbra is népszerű a szakképzésben a turizmus-vendéglátás irány
Még egy hónapig várják a fiatalok jelentkezését a szakképzésbe –…
Tovább olvasom >