Fenntarthatósági laboratóriumot nyit a Starbucks
Jelentősen növeli a Starbucks a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét – az Arizonai Állami Egyetemmel partnerségre lépve.
A kávéóriás egy új fenntarthatósági innovációs laboratórium kialakítását tervezi a Hacienda Alsacián, a vállalat globális agronómiai kutatás-fejlesztési központjában, Costa Ricában. A laboratórium a Starbucks alkalmazottai, hallgatók, kutatók és iparági vezetők számára gyakorlati és virtuális tanulási központként fog szolgálni az olyan olyan kérdésekre válaszoló fenntartható megoldások kidolgozása és alkalmazása érdekében, mint az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás és az agrárgazdaságtan.
A laboratórium 2023 őszétől kezdve kínálja az oktatási programok első hullámát majd az Arizona State University (ASU) kiválasztott hallgatói és a Starbucks alkalmazottai számára. Az első hullámban az ASU saját oktatástechnológiája és oktatói kara segítségével kínál kibővített élményt a hallgatóknak, beleértve a már meglévő ASU-programokhoz kapcsolódó, fenntarthatósággal kapcsolatos külföldi tanulmányi lehetőségeket is. A Starbucks-labor várhatóan három éven belül nyílik meg.
A Hacienda Alsacia, a vállalat első és egyetlen saját tulajdonban álló és üzemeltetésű kávéfarmja kizárólag kutatás-fejlesztési célokat szolgál. A Starbucks a létesítményt új kávéfajták létrehozására, betegségeknek ellenálló kávécserjék tesztelésére, valamint fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok kifejlesztésére és megosztására használja.
Kapcsolódó cikkeink
Egy csésze kávé a hosszú, egészséges életért? 30 évnyi kutatás adta meg a választ
A reggeli kávé nemcsak ébresztő – a legfrissebb kutatások szerint…
Tovább olvasom >AM: jelentős értéket képviselnek a hazai gyepek, megőrzésüket a kormány is támogatja
A hazai gyepek hosszú távú megőrzésében kulcsszerepet játszik a Grassland-HU…
Tovább olvasom >A kormány újabb forrásokat biztosít az agrárium fenntarthatóságának növelésére
A szakmai szervezetek és kutatási hálózatok munkája elengedhetetlenül fontos a…
Tovább olvasom >További cikkeink
A lakosság harmada keresi még, hogyan tudna egészségesebben étkezni, és csak minden negyedik magyar táplálkozik tudatosan
Az étkezés nemcsak testünk megfelelő működésének alapja, hanem kritikus szerepe…
Tovább olvasom >Válaszutak éve: így reagáltak a baromfiipar szereplői a kihívásokra 2024-ben
A 2024-es év fordulópontot jelentett a hazai baromfiipar számára: a…
Tovább olvasom >Ezek lettek most a legolcsóbb termékek a boltokban
Miközben a boltok polcain még mindig találunk olyan termékeket, amelyek…
Tovább olvasom >