Fenntarthatóbb a kenyér, ha tengeri moszattal készül

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 08. 10. 09:09

A Sea & Flour megkapta a szabadalmi engedélyt a tengeri moszatok feldolgozására és granulálására kifejlesztett, a sütőiparban alkalmazható eljárásokra és rendszerekre.

A biosütési technológiával magas fehérjetartalmú, alacsony nátriumtartalmú kenyér készíthető, amelynek elsődleges összetevője a tengeri moszat, és a vállalat azt állítja, hogy az elsők között van, amely a kereskedelmi forgalomba hozott kenyérbe tengeri moszatot tesz.

A legújabb innováció segítségével a tengeri algát sikeresen be lehet építeni a „nagy volumenű sütésbe”, miközben a „kivételes íz” és a „tengerből származó” táplálkozási előnyök is biztosíthatók.

Az élelmiszeripar komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy termékeinek környezetbaráttá tételével hozzájáruljon a fenntarthatósághoz.

Egy új tanulmány szerint a tengeri moszattermesztés fejlesztése a szárazföldi mezőgazdaság fenntartható alternatívájának számít.

A Sea & Flour azt állítja, hogy termékei „szénhidrát-pozitívak és szén-negatívak”. Segítenek „az éghajlatváltozás kezelésében”, a regeneratív tengerparti mezőgazdaság és a „kék gazdaság” kiterjesztésében, miközben javítják a kenyér tápértékét.

Food Ingredients First

Kapcsolódó cikkeink