Fenntarthatóbb a kenyér, ha tengeri moszattal készül
A Sea & Flour megkapta a szabadalmi engedélyt a tengeri moszatok feldolgozására és granulálására kifejlesztett, a sütőiparban alkalmazható eljárásokra és rendszerekre.
A biosütési technológiával magas fehérjetartalmú, alacsony nátriumtartalmú kenyér készíthető, amelynek elsődleges összetevője a tengeri moszat, és a vállalat azt állítja, hogy az elsők között van, amely a kereskedelmi forgalomba hozott kenyérbe tengeri moszatot tesz.
A legújabb innováció segítségével a tengeri algát sikeresen be lehet építeni a „nagy volumenű sütésbe”, miközben a „kivételes íz” és a „tengerből származó” táplálkozási előnyök is biztosíthatók.
Az élelmiszeripar komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy termékeinek környezetbaráttá tételével hozzájáruljon a fenntarthatósághoz.
Egy új tanulmány szerint a tengeri moszattermesztés fejlesztése a szárazföldi mezőgazdaság fenntartható alternatívájának számít.
A Sea & Flour azt állítja, hogy termékei „szénhidrát-pozitívak és szén-negatívak”. Segítenek „az éghajlatváltozás kezelésében”, a regeneratív tengerparti mezőgazdaság és a „kék gazdaság” kiterjesztésében, miközben javítják a kenyér tápértékét.
Kapcsolódó cikkeink
Nagy István: a Magyarok kenyere program a magyar gazdák hálaadása
A Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem program a magyar…
Tovább olvasom >Idén már 25 fiatalt támogat a Magyarok Kenyere a Jövőért Ösztöndíjprogram
Második alkalommal hirdették meg a „Magyarok Kenyere a Jövőért Ösztöndíjprogramot”…
Tovább olvasom >Magyarország átvette a Békekenyér-kezdeményezés elnökségét Németországtól
Jövőre Magyarország látja el a berlini fal leomlásának emlékére Németország…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszafogott év után erős az ünnepi szezon
Az online vásárlók 74%-a, mintegy 3,1 millió fő készül az…
Tovább olvasom >A Lidl kiadta 3. fenntarthatósági jelentését
Megjelent a Lidl Magyarország 2022/2023-as üzleti évekre vonatkozó fenntarthatósági jelentése.…
Tovább olvasom >Régiók harca: ezek a legnépszerűbb ételek a magyarok szerint
Mexikói ételekből az országos átlag ötszöröse fogy Debrecenben, míg Szeged…
Tovább olvasom >