Fenntarthatóbb a kenyér, ha tengeri moszattal készül
A Sea & Flour megkapta a szabadalmi engedélyt a tengeri moszatok feldolgozására és granulálására kifejlesztett, a sütőiparban alkalmazható eljárásokra és rendszerekre.
A biosütési technológiával magas fehérjetartalmú, alacsony nátriumtartalmú kenyér készíthető, amelynek elsődleges összetevője a tengeri moszat, és a vállalat azt állítja, hogy az elsők között van, amely a kereskedelmi forgalomba hozott kenyérbe tengeri moszatot tesz.
A legújabb innováció segítségével a tengeri algát sikeresen be lehet építeni a „nagy volumenű sütésbe”, miközben a „kivételes íz” és a „tengerből származó” táplálkozási előnyök is biztosíthatók.
Az élelmiszeripar komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy termékeinek környezetbaráttá tételével hozzájáruljon a fenntarthatósághoz.
Egy új tanulmány szerint a tengeri moszattermesztés fejlesztése a szárazföldi mezőgazdaság fenntartható alternatívájának számít.
A Sea & Flour azt állítja, hogy termékei „szénhidrát-pozitívak és szén-negatívak”. Segítenek „az éghajlatváltozás kezelésében”, a regeneratív tengerparti mezőgazdaság és a „kék gazdaság” kiterjesztésében, miközben javítják a kenyér tápértékét.
Kapcsolódó cikkeink
Meglepő alapanyagból készül az új életet kapott ősi sör
Egy ősi mezopotámiai sörrecept most új életet kapott, mivel a…
Tovább olvasom >Folyamatosan emelkedik a kenyér ára
Nagy István agrárminiszter bejelentette, hogy a kenyér ára 875 forintnál…
Tovább olvasom >Nemzetközi díjat nyert a magyar kenyér
Noha sok helyen még ma is prekoncepciók élnek a magyar…
Tovább olvasom >További cikkeink
BH AgrárTrend Index: stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság kilátásai
Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első…
Tovább olvasom >Egyre durvul a zsugorinfláció
A mosogatószer, az édességek, a tejföl, a túró, a kefir…
Tovább olvasom >NGM: az innováció jelenti az élelmiszeripar jövőjét, új fejlesztéseket adott át Fábián Gergely államtitkár
Fábián Gergely, a Nemzetgazdasági Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára…
Tovább olvasom >