Fenntarthatóbb a kenyér, ha tengeri moszattal készül
A Sea & Flour megkapta a szabadalmi engedélyt a tengeri moszatok feldolgozására és granulálására kifejlesztett, a sütőiparban alkalmazható eljárásokra és rendszerekre.
A biosütési technológiával magas fehérjetartalmú, alacsony nátriumtartalmú kenyér készíthető, amelynek elsődleges összetevője a tengeri moszat, és a vállalat azt állítja, hogy az elsők között van, amely a kereskedelmi forgalomba hozott kenyérbe tengeri moszatot tesz.
A legújabb innováció segítségével a tengeri algát sikeresen be lehet építeni a „nagy volumenű sütésbe”, miközben a „kivételes íz” és a „tengerből származó” táplálkozási előnyök is biztosíthatók.
Az élelmiszeripar komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy termékeinek környezetbaráttá tételével hozzájáruljon a fenntarthatósághoz.
Egy új tanulmány szerint a tengeri moszattermesztés fejlesztése a szárazföldi mezőgazdaság fenntartható alternatívájának számít.
A Sea & Flour azt állítja, hogy termékei „szénhidrát-pozitívak és szén-negatívak”. Segítenek „az éghajlatváltozás kezelésében”, a regeneratív tengerparti mezőgazdaság és a „kék gazdaság” kiterjesztésében, miközben javítják a kenyér tápértékét.
Kapcsolódó cikkeink
Az élő kenyér – a Telex új filmje
A kenyér évszázadok óta egyik legalapvetőbb élelmiszerünk, és fő összetevője,…
Tovább olvasom >Kiválasztották Magyarország legjobb kenyereit
A második körös bírálattal ma véget ért a Magyar Pékszövetség…
Tovább olvasom >Tovább drágulhat a kenyér
A magyar kormány tervei a feldolgozóipar bővítésére még csak a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Cégtrend 2024-ben: pozitívabb félév, de még mindig negatív üzenet
Az elmúlt öt év legalacsonyabb cégszámát idén júniusban regisztrálták. Az…
Tovább olvasom >A Magyar Marketing Szövetség a szakma utánpótlásáért
A Magyar Marketing Szövetség aktívan tesz a szakma jövőjéért, ezért…
Tovább olvasom >A Tetra Pak bejelentette, hogy Alex Henriksen lesz a kelet-európai régió ügyvezető igazgatója
A Tetra Pak, a világ egyik vezető élelmiszerfeldolgozással és csomagolással…
Tovább olvasom >