Felvásárolta a Mars kisállateledel üzletága a Champion Petfoods állateledel-gyártót

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 11. 11. 09:11

Végleges megállapodást írt alá a Mars Petcare a Champion Petfoods állateledel-gyártó vállalat megvásárlásáról a Bedford Capital és a Healthcare of Ontario Pension Plan által vezetett befektetői csoporttól.

A 35 éve létesült cég úgynevezett „biológiailag megfelelő” állateledeleket gyárt, amelyek biztosítják a kutyák és macskák természetes táplálását.

A Champion Petfoods két vezető márkája a világ több mint 90 országában kapható Orijen és Acana.

A felek nem hozták nyilvánosságra az egyelőre szabályozói jóváhagyásra váró és várhatóan 2023 első felében lezáruló tranzakció feltételeit.

Ikdeep Singh, a Mars Pet Nutrition globális elnöke kijelentette: „Nagy örömmel üdvözöljük a Champion Petfoods-t és több mint 800 tehetséges munkatársát a Mars Petcare családban. „A Champion Petfoods csapata úttörő szerepet játszott a magas minőségű és prémium kategóriás természetes állateledelek kifejlesztésében, amelyekben világszerte megbíznak az állatbarátok.”

Az akvizíció a Mars Petcare-t az állattartók számára szélesebb kínálható választékhoz segíti hozzá, ugyanis a Champion Petfoods márkái kiegészítik a vállalat már meglévő állateledel-portfólióját – jegyezte meg a Mars.

A Mars Petcare kínálata így tovább bővül a prémium állateledel kategóriában a kisállat szakkereskedelemben és a független kiskereskedelemben egyaránt, továbbá a digitális kereskedelmi csatornákban is.

A Champion Petfoods szárazeledel termékeit a cég saját létesítményeiben állítja elő Kanadában és az Egyesült Államokban.

A Mars Petcare támogatni fogja a Champion Petfoods csapatát a további növekedés és innováció előmozdításában, és segít a vállalatnak abban, hogy az állattartók változó igényeinek való megfelelés érdekében teljes mértékben kihasználja a portfólió bővítés lehetőségeit.

ESM

Kapcsolódó cikkeink