Félmillióra büntetett a NAV egy boltost

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 10. 18. 12:42

Mintegy 100 ellenőrzés során összesen egymilliós bírságot szabott ki a boltosokra a NAV az onlinekasszáknál elkövetett mulasztások miatt. Volt olyan kereskedő, aki egymaga fizetett 500 ezret, mert még a regisztrációs kódot sem igényelte a hatóságtól, pedig annak határideje már szeptember elején lejárt. Eleinte csak figyelmeztették a NAV ellenőrök a vállalkozásokat a kasszacserére, de októbertől büntetik is azokat, akik nem rendelték meg a kasszájukat. A szabályos, visszaigazolt megrendelés a boltosok ötödénél hiányzott.

penztargep-LSK

Szeptemberben az adóhatóság revizorai 733 ellenőrzést végeztek segítő jelleggel, és felhívták a kereskedők figyelmét, hogy pótolják az esetleges hiányosságokat – közölte a tárca az MTI-vel. Október elseje óta 100 ellenőrzés során már tételesen vizsgálták az üzembehelyezési kód, valamint a szerződés, illetve visszaigazolt megrendelés meglétét.

A kereskedők 21 százalékánál tapasztaltak valamilyen hiányosságot. Az adóhatóság több mint egymillió forintos mulasztási bírságot szabott ki. Volt, akit 25 ezer forintra, de olyan is, akit 500 ezer forintra bírságolt a hatóság. Utóbbi esetben sem szerződéssel, sem visszaigazolt megrendeléssel, sem üzembehelyezési kóddal nem rendelkezett az adózó, pedig utóbbit már másfél hónapja meg kellett volna kérnie a NAV-tól.

Bővebben: http://www.onlinekassza.hu/hirek/osszes-hir/673-felmilliora-buntetett-a-nav-egy-boltost

Kapcsolódó cikkeink