Felére esett a németországi vendéglátóipari forgalom márciusban
Márciusban a járványügyi korlátozások miatt a felére csökkent a németországi vendéglátóipari forgalom mind a februárihoz, mind az előző évihez képest a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis szerdai jelentése szerint.
Márciusban az előző havihoz képest ár, naptári és szezonális kiigazítással 44,6 százalékkal csökkent a vendéglátóipari vállalatok forgalma, az egy évvel korábbihoz képest pedig árkiigazítással 45,4 százalékkal.
A szállodai tartózkodást és az éttermek működését korlátozó járványvédelmi intézkedések március 18-án léptek élete Németországban. A szállodák forgalma márciusban 51,0 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest, az éttermek és más vendéglátóipari egységeké pedig 42,4 százalékkal. A gasztronómiai szolgáltatásokon belül a catering cégek forgalma 28,8 százalékkal csökkent éves bázison. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Északra költözik a nyár: ugrásszerűen nő a skandináv turizmus
A nyári hőség és a klímaváltozás hatására egyre több európai…
Tovább olvasom >Új kampánnyal népszerűsíti a regionális termékeket az Edeka
Új reklámkampányt indított az Edeka Németországban, amelynek középpontjában a kereskedő…
Tovább olvasom >NGM: a SZÉP-kártya tulajdonosok közel 12 százalékkal többet költöttek kártyáikról 2025 első negyedévében, mint tavaly
A SZÉP-kártya tulajdonosok közel 12 százalékkal többet költöttek kártyáikról 2025…
Tovább olvasom >További cikkeink
Északra költözik a nyár: ugrásszerűen nő a skandináv turizmus
A nyári hőség és a klímaváltozás hatására egyre több európai…
Tovább olvasom >Catering a köbön – A nap videója
Szakácsok és pincérek csapata készít és szolgál fel naponta háromszor…
Tovább olvasom >