Ezt még Borsószem hercegkisasszony is csípni fogja – Fagyasztott zöldborsóval bővül a KMÉ
Ismeritek a mesét, amikor a hercegkisasszony ágyába egy szem borsót tettek és emiatt nem tudott aludni? Bár kiváló minőségű fagyasztott zöldborsóval sem tudott volna jobban pihenni, de egy levest kitűnővé varázsolt volna. Ez hamarosan a saját konyhánkban is megvalósítható lesz, ugyanis ebben a termékkörben is megnyílt a pályázási lehetőség.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2023/10/green-peas-7728642_640-300x196.jpg)
(Fotó: Pixabay)
A gyorsfagyasztott zöldborsónak igen szigorú elvásároknak kell eleget tennie, ha el akarja nyerni a KMÉ-védjegyet. Az egyik ilyen a küllem. A KMÉ zöldborsó gyorsfagyasztott állapotban kemény, átfagyott, gurulós, jól tisztított, ép és egészséges. Mentes a sárga, foltos, sérült szemektől.
Lehet extra zsenge, zsenge vagy csak szimplán zöldborsó, az elvárás az, hogy fajtára jellemző formájú, színű és ízű legyen
A KMÉ még a Magyar Élelmiszerkönyvnél is szigorúbb feltételeket szab. Például, míg utóbbi 1 akár 2 gyommagot is elnéz 250g zöldborsóban, addig a KMÉ kizárja a gyommag előfordulását. A kiváló minőség elnyeréséhez 250 gramm gyorsfagyasztott zöldborsóban legfeljebb 2 olyan szem lehet, amire rátapadt a levél. A Magyar Élelmiszerkönyv hatszor ennyit is megenged. Az is előírás, hogy a csomagoláson mindenképpen szerepeljen, hogy hogyan és meddig kell hőkezelni a zöldborsót ahhoz, hogy a legjobb minőségben fogyaszthassuk.
KME
Kapcsolódó cikkeink
Csaknem öt millió kilogramm adományt gyűjtött az év első félévében az Élelmiszerbank
Csaknem öt millió kilogramm élelmiszert mentett meg és osztott szét…
Tovább olvasom >Vidéki vendéglátóhelyek támogatása
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek,…
Tovább olvasom >Súlyos visszaesés a magyar zöldborsó-termelésben
Magyarország az elmúlt években az Európai Unió harmadik legnagyobb zöldborsó-termelője…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megvette a Valeo Foods az Appalaches Nature-t
Megvásárolta a Valeo Foods Group a kanadai juharszirup-gyártó Appalaches Nature-t.…
Tovább olvasom >Franciaországban és Brazíliában növekszik, Európában küszködik a Carrefour
Az Európában meglehetős kihívást jelentő körülmények ellenére elégedett a Carrefour…
Tovább olvasom >Közel felére esett vissza az élelmiszer-ipari innovációk száma 2007 óta
A Mintel piackutató cég szerint a 2024 januárja és májusa…
Tovább olvasom >