Ezt még Borsószem hercegkisasszony is csípni fogja – Fagyasztott zöldborsóval bővül a KMÉ
Ismeritek a mesét, amikor a hercegkisasszony ágyába egy szem borsót tettek és emiatt nem tudott aludni? Bár kiváló minőségű fagyasztott zöldborsóval sem tudott volna jobban pihenni, de egy levest kitűnővé varázsolt volna. Ez hamarosan a saját konyhánkban is megvalósítható lesz, ugyanis ebben a termékkörben is megnyílt a pályázási lehetőség.

(Fotó: Pixabay)
A gyorsfagyasztott zöldborsónak igen szigorú elvásároknak kell eleget tennie, ha el akarja nyerni a KMÉ-védjegyet. Az egyik ilyen a küllem. A KMÉ zöldborsó gyorsfagyasztott állapotban kemény, átfagyott, gurulós, jól tisztított, ép és egészséges. Mentes a sárga, foltos, sérült szemektől.
Lehet extra zsenge, zsenge vagy csak szimplán zöldborsó, az elvárás az, hogy fajtára jellemző formájú, színű és ízű legyen
A KMÉ még a Magyar Élelmiszerkönyvnél is szigorúbb feltételeket szab. Például, míg utóbbi 1 akár 2 gyommagot is elnéz 250g zöldborsóban, addig a KMÉ kizárja a gyommag előfordulását. A kiváló minőség elnyeréséhez 250 gramm gyorsfagyasztott zöldborsóban legfeljebb 2 olyan szem lehet, amire rátapadt a levél. A Magyar Élelmiszerkönyv hatszor ennyit is megenged. Az is előírás, hogy a csomagoláson mindenképpen szerepeljen, hogy hogyan és meddig kell hőkezelni a zöldborsót ahhoz, hogy a legjobb minőségben fogyaszthassuk.
KME
Kapcsolódó cikkeink
Sokrétű pályázati felhívások segítik a gazdákat
Nagyon intenzív pályázati időszakban van a hazai agrárium, hiszen a…
Tovább olvasom >Rangos díjakkal ismerték el a SPAR kevesebb műanyagot igénylő, innovatív csomagolási megoldását
Két rangos díjjal tüntették ki a SPAR Magyarország innovatív csomagolástechnológiáját.…
Tovább olvasom >KMÉ-védjegy igazolja az Auchan tésztájának kiváló minőségét
Az Auchan és az Izsáki Házitészta Kft. több mint 20…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megéri fenntartható csomagolásra váltani?
A globális élelmiszeriparban a radikális innovációk száma 2007 óta folyamatosan…
Tovább olvasom >Fidelity: 2025 még nem a mesterséges intelligencia éve
A legújabb Fidelity Elemzői Felmérés szerint AI csak minimális hatással…
Tovább olvasom >Mérséklődött az élelmiszer-alapanyagok világpiaci mutatója januárban
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) pénteki jelentése szerint…
Tovább olvasom >