Ez a bolttípus egyre népszerűbb Magyarországon

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 04. 05. 10:35

Az „amerikai boltok” rohamosan terjednek Magyarországon, ahol főként az Egyesült Államokból származó élelmiszerekkel találkozhatunk, amelyeket jellemzően magas áron kínálnak. Ezek a boltok olyan termékeket forgalmaznak, amelyeket a hagyományos üzletek nem árulnak itthon, így különlegességnek számítanak. A fiatalok különösen vonzódnak ezekhez a boltokhoz, bár a termékek ára magas.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (Nébih) és a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt megkérdezték az importált élelmiszerek forgalmazásának szabályairól. Az EU-s és nemzeti jogszabályok szerint csak biztonságos élelmiszereket lehet forgalmazni, és az importált termékeket szigorúan ellenőrzik. Az „amerikai boltokban” kapható élelmiszereknek meg kell felelniük az uniós higiéniai szabványoknak, és az importált termékeket ellenőrzik a hatóságok. A kockázatosnak minősített termékeket az Európai Bizottság online rendszerén keresztül kell bejelenteni.

A Nébih felügyeli az élelmiszerbiztonságot és rendszeresen ellenőrzi a termékeket, hogy biztosítsa a fogyasztók biztonságát. Az „amerikai boltok” népszerűségének növekedése ellenére az árazás és az importált termékek szigorú ellenőrzése fontos kérdések maradnak.

Címkék: , ,

Kapcsolódó cikkeink