Évkezdés a Magyar Vendéglátók Ipartestületében
Január 7-én kibővített elnökségi ülést, 14-én pedig képviselő-testületi ülést tartott az MVI. Az ipartestület vezető testületeinek évindító megbeszélésein – bizonyos átfedésekkel – a következő témák kerültek tárgyalásra.
• Kovács László elnök köszönetet mondott a gálaest szervezőbizottságának és a munkában ellenszolgáltatás nélkül részt vevő minden kollégának, tanulónak és műsorvezetőnek – őket Jakabffy László javaslatára az ipartestület közös hálavacsorára hívja meg februárban.
Döntés született az idei gálaest időpontjáról – az év legfontosabb rendezvényére november 3. teljes hetének végén kerül sor.
• Meghatározásra kerültek a 2015. év legfontosabb teendői – a részletekről külön anyagunkban olvashatnak.
• Az MVI a voksolás határidejének leteltéig beérkezett szavazatok alapján az Év Vendéglőse díjat Rosenstein Tibornak ítélte.
• Semsei Rudolf alelnök beszámolt az MKIK-ban folyó szakmai egyeztetésekről a szakképzés és mesterképzés ügyében.
• Megfogalmazódott a kommunikációs tevékenység sürgős korszerűsítésének igénye, a testület érintett tagjai február elején megteszik az első szükséges lépéseket.
• Jakabffy László más elfoglaltságai miatt lemondott az ipartestületben betöltött pozícióiról, de továbbra is aktívan segíti az MVI munkáját. Utódjának az Etikai Bizottság elnöki posztjára a testület Csapody Balázst jelöli.
• Kovács László ismertette az MVI hirdetési és kommunikációs szerződésének lényegét a Magyar Gasztro Kontroll Kft.-vel, amelynek tárgya a hazai mangalica- és sertéstermékek népszerűsítése.
Kapcsolódó cikkeink
Összefogás a szakma jövőjéért
Miután decemberben lezárult a Magyar Vendéglátók Ipartestülete A Felsőfokú Vendéglátó Oktatásért…
Tovább olvasom >Kovács László marad az MVI elnöke
Tisztújító Közgyűlést tartott május 16-án a Magyar Vendéglátók Ipartestületének tagsága.…
Tovább olvasom >MKIK GVI: pesszimistábbak lettek a vállalkozások
A vállalkozások üzleti bizalma áprilisban csökkent a tavaly októberi szinthez…
Tovább olvasom >További cikkeink
Hagyományos alapanyagok, ősi tudás, új ízek: METRO-dödölle a Gourmet Fesztiválon
Étel és közösség – ősidők óta kéz a kézben járnak:…
Tovább olvasom >Jól teljesítettek tavaly a McDonald’s-ok Magyarországon
A magyarországi McDonald’s éttermeket működtető Progress Étteremhálózat Kft. 2021-ben 6,765…
Tovább olvasom >Összefogás a szakma jövőjéért
Miután decemberben lezárult a Magyar Vendéglátók Ipartestülete A Felsőfokú Vendéglátó Oktatásért…
Tovább olvasom >