Évkezdés a Magyar Vendéglátók Ipartestületében
Január 7-én kibővített elnökségi ülést, 14-én pedig képviselő-testületi ülést tartott az MVI. Az ipartestület vezető testületeinek évindító megbeszélésein – bizonyos átfedésekkel – a következő témák kerültek tárgyalásra.
• Kovács László elnök köszönetet mondott a gálaest szervezőbizottságának és a munkában ellenszolgáltatás nélkül részt vevő minden kollégának, tanulónak és műsorvezetőnek – őket Jakabffy László javaslatára az ipartestület közös hálavacsorára hívja meg februárban.
Döntés született az idei gálaest időpontjáról – az év legfontosabb rendezvényére november 3. teljes hetének végén kerül sor.
• Meghatározásra kerültek a 2015. év legfontosabb teendői – a részletekről külön anyagunkban olvashatnak.
• Az MVI a voksolás határidejének leteltéig beérkezett szavazatok alapján az Év Vendéglőse díjat Rosenstein Tibornak ítélte.
• Semsei Rudolf alelnök beszámolt az MKIK-ban folyó szakmai egyeztetésekről a szakképzés és mesterképzés ügyében.
• Megfogalmazódott a kommunikációs tevékenység sürgős korszerűsítésének igénye, a testület érintett tagjai február elején megteszik az első szükséges lépéseket.
• Jakabffy László más elfoglaltságai miatt lemondott az ipartestületben betöltött pozícióiról, de továbbra is aktívan segíti az MVI munkáját. Utódjának az Etikai Bizottság elnöki posztjára a testület Csapody Balázst jelöli.
• Kovács László ismertette az MVI hirdetési és kommunikációs szerződésének lényegét a Magyar Gasztro Kontroll Kft.-vel, amelynek tárgya a hazai mangalica- és sertéstermékek népszerűsítése.
Kapcsolódó cikkeink
Együttműködési megállapodást kötött az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ és az MKIK
Együttműködési megállapodást kötött az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK)…
Tovább olvasom >Még egyszer a felszolgálási díjról
Az MVI aktualizálta tájékoztató anyagát a jelenlegi szabályozásnak megfelelően a…
Tovább olvasom >MKIK-alelnök: a gazdasági kihívásokból lehetőséget kell teremteni
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) feladata az, hogy a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >