Évkezdés a Magyar Vendéglátók Ipartestületében
Január 7-én kibővített elnökségi ülést, 14-én pedig képviselő-testületi ülést tartott az MVI. Az ipartestület vezető testületeinek évindító megbeszélésein – bizonyos átfedésekkel – a következő témák kerültek tárgyalásra.
• Kovács László elnök köszönetet mondott a gálaest szervezőbizottságának és a munkában ellenszolgáltatás nélkül részt vevő minden kollégának, tanulónak és műsorvezetőnek – őket Jakabffy László javaslatára az ipartestület közös hálavacsorára hívja meg februárban.
Döntés született az idei gálaest időpontjáról – az év legfontosabb rendezvényére november 3. teljes hetének végén kerül sor.
• Meghatározásra kerültek a 2015. év legfontosabb teendői – a részletekről külön anyagunkban olvashatnak.
• Az MVI a voksolás határidejének leteltéig beérkezett szavazatok alapján az Év Vendéglőse díjat Rosenstein Tibornak ítélte.
• Semsei Rudolf alelnök beszámolt az MKIK-ban folyó szakmai egyeztetésekről a szakképzés és mesterképzés ügyében.
• Megfogalmazódott a kommunikációs tevékenység sürgős korszerűsítésének igénye, a testület érintett tagjai február elején megteszik az első szükséges lépéseket.
• Jakabffy László más elfoglaltságai miatt lemondott az ipartestületben betöltött pozícióiról, de továbbra is aktívan segíti az MVI munkáját. Utódjának az Etikai Bizottság elnöki posztjára a testület Csapody Balázst jelöli.
• Kovács László ismertette az MVI hirdetési és kommunikációs szerződésének lényegét a Magyar Gasztro Kontroll Kft.-vel, amelynek tárgya a hazai mangalica- és sertéstermékek népszerűsítése.
Kapcsolódó cikkeink
MVI éves statisztikai helyzetjelentés a vendéglátásról
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) évente közzéteszi a vendéglátásról szóló…
Tovább olvasom >Jelöljön Ön is, ki kapja a Gundel-díjat 2025-ben!
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró…
Tovább olvasom >Semsei Rudolf elismerése
A Menedzserek Országos Szövetsége májusban már 30. alkalommal rendezte meg legrangosabb…
Tovább olvasom >További cikkeink
„Most a fermentált alapanyagok a kedvenceim”
Sorozatunkban ezúttal Kolozs Attila, a Heinemann munkatársa, a Suntory márkanagykövete beszélt munkájáról,…
Tovább olvasom >Bevásárlás és esélyegyenlőség Németországban – A nap képe
Kerekesszékhez kapcsolható bevásárlókocsi.
Tovább olvasom >Új altörzs a magvas növények törzsében: a csomagolvatermő! – A nap videója
Íme a világ legdrágább magója!
Tovább olvasom >