Rendezvénygasztronómiai Bajnokság

Szerző: jungandrea Dátum: 2018. 03. 13. 19:49

A Sirha Budapest első napján zajlott az I. Magyar Rendezvénygasztronómiai Bajnokság – az International Catering Cup – Hungary Selection – verseny. A nemzetközi megmérettetés célja a szakma megújítása az új kulináris inspirációk felfedezésén keresztül. A kihívás a magyar versenyzőktől is azt követelte meg, hogy különböző aspektusokból közelítsék meg egy fogadás, egy rendezvény vendéglátói szolgáltatásait. A jelölteknek több területen is bizonyítaniuk kellett tudásukat a próbatételek során: konyhai előkészítés, ételek elkészítése, az ételkreációk szállítása és az ételek prezentálása. A verseny során a következő ételeket kellett tálalni: hideg előételként kacsa- és libamáj, meleg előételként rákmártásos pisztráng, a főétel sertéshús, a desszert pedig mangós csokoládés édesség.


A Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége és a Hungexpo szervezésében megvalósuló magyar bajnokságra négy rendezvénygasztronómiai cég kvalifikálta magát. A versenyzők között az idei és korábbi Bocuse d’Or versenyek részvevőivel is találkozhattunk. A győztes Albatros-Expo Catering Kft. (Kasuba László, Balázs Gergő, Volenter István) lett – ők fogják hazánkat képviselni a 2019-ben megrendezésre kerülő 6. International Catering Cup nemzetközi versenyen –, utánuk a sorrend a következő volt: Budapest Party Service Kft., Fody Event and Party Service Kft., La Fiesta Party Service Kft. //

Kapcsolódó cikkeink