Rendezvénygasztronómiai Bajnokság
A Sirha Budapest első napján zajlott az I. Magyar Rendezvénygasztronómiai Bajnokság – az International Catering Cup – Hungary Selection – verseny. A nemzetközi megmérettetés célja a szakma megújítása az új kulináris inspirációk felfedezésén keresztül. A kihívás a magyar versenyzőktől is azt követelte meg, hogy különböző aspektusokból közelítsék meg egy fogadás, egy rendezvény vendéglátói szolgáltatásait. A jelölteknek több területen is bizonyítaniuk kellett tudásukat a próbatételek során: konyhai előkészítés, ételek elkészítése, az ételkreációk szállítása és az ételek prezentálása. A verseny során a következő ételeket kellett tálalni: hideg előételként kacsa- és libamáj, meleg előételként rákmártásos pisztráng, a főétel sertéshús, a desszert pedig mangós csokoládés édesség.
A Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége és a Hungexpo szervezésében megvalósuló magyar bajnokságra négy rendezvénygasztronómiai cég kvalifikálta magát. A versenyzők között az idei és korábbi Bocuse d’Or versenyek részvevőivel is találkozhattunk. A győztes Albatros-Expo Catering Kft. (Kasuba László, Balázs Gergő, Volenter István) lett – ők fogják hazánkat képviselni a 2019-ben megrendezésre kerülő 6. International Catering Cup nemzetközi versenyen –, utánuk a sorrend a következő volt: Budapest Party Service Kft., Fody Event and Party Service Kft., La Fiesta Party Service Kft. //
Kapcsolódó cikkeink
Tisztújító MaReSz-rendezvény
A szervezet idén 5. alkalommal megtartott, egész napos EventTouch rendezvényszakmai eseményének…
Tovább olvasom >Innovatív projekteket vár a MaReSz az Event Touch InkubátorHUB pályázatára
„Tűnjön ki innovatív projektjével az üzleti rendezvények világában!” mottóval hirdet…
Tovább olvasom >Október közepén lesz a 81. OMÉK Budapesten
Október 20. és 22. között rendezi meg immár 81. alkalommal…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >