Év Fagylaltja 2022
Idén 25 éves lett az ipartestület által szervezett Év Fagylaltja verseny. Az idei megmérettetés fesztivál jelleggel került megrendezésre egy városi rendezvény keretében, ahol a versenyzők a nézők előtt készítették el versenymunkáikat.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
Egy teljesen felszerelt helyszíni fagylaltlaboratóriumban, három professzionális fagyasztógépen folyt a munka, majd különböző fagylalttal kapcsolatos szórakoztató, edukatív bemutatók következtek, és egy szakmai kiállítás is színesítette a programot.
Kötelező íz idén sem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának.
A hagyományos és „Mentes” versenykategóriák mellett idén a Csokoládé Világnapja alkalmából külön „Csokoládé” kategóriát is indított az Ipartestület.
A versenyfagylaltokban a pikánsan ízesített csokoládék mellett szinte mindenfajta gyümölcs előfordul, olajos magvakkal, zöld fűszerekkel, akár zöldségekkel kombinálva. A legnagyobb sláger azonban, mely több versenyző ottlétének is az alapját adta, egyértelműen a magyar gasztronómia egyik kiváló alapanyaga, a tejföl volt, de sokakat megihletett mindannyiunk gyermekkori kedvence, a tejbegríz is.
A nyertesek:
Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese: Sütőtökös mandula- és dióvariációkkal – Somodi János (Florida Fagyizó, Balatonmáriafürdő);
Mentes kategória: Mandulakert – Kovács Roland (Krém Cukrászda, Székesfehérvár)
„Csokoládé” kategória: Sós karamellás körte – Végh József (Krém Cukrászda, Székesfehérvár)
Alapanyaggyártók, forgalmazók: Gundelek kedvence – Takács Norbert (m-Gel Hungary Kft., Budapest)
Alapanyaggyártók, forgalmazók Mentes: Pomázi V.I.P. Ananászeper – Takács Norbert (m-Gel Hungary Kft., Budapest)
Közönségdíj: Mentás uborka – Pálfi Attila (Vitorlás Fagyizó, Balatonmáriafürdő) //
Kapcsolódó cikkeink
A 2024-es év bejglijei: Karl Cukrászda és Még1kiflit Pékség a dobogón
A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette az Év bejglije…
Tovább olvasom >A HoReCa-piac kihívásai nem múlnak, csak változnak – Együtt okosodtunk (Business Days 2024 1. rész)
Közel 1100 „diák” iratkozott be az FMCG Szabadegyetemre, hogy szeptember…
Tovább olvasom >Szakoktatói továbbképzések 2024
Idén is sikeresen folytatódtak az Innovatív Képzéstámogató Központ által, az…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >