Év Fagylaltja 2022
Idén 25 éves lett az ipartestület által szervezett Év Fagylaltja verseny. Az idei megmérettetés fesztivál jelleggel került megrendezésre egy városi rendezvény keretében, ahol a versenyzők a nézők előtt készítették el versenymunkáikat.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
Egy teljesen felszerelt helyszíni fagylaltlaboratóriumban, három professzionális fagyasztógépen folyt a munka, majd különböző fagylalttal kapcsolatos szórakoztató, edukatív bemutatók következtek, és egy szakmai kiállítás is színesítette a programot.
Kötelező íz idén sem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának.
A hagyományos és „Mentes” versenykategóriák mellett idén a Csokoládé Világnapja alkalmából külön „Csokoládé” kategóriát is indított az Ipartestület.
A versenyfagylaltokban a pikánsan ízesített csokoládék mellett szinte mindenfajta gyümölcs előfordul, olajos magvakkal, zöld fűszerekkel, akár zöldségekkel kombinálva. A legnagyobb sláger azonban, mely több versenyző ottlétének is az alapját adta, egyértelműen a magyar gasztronómia egyik kiváló alapanyaga, a tejföl volt, de sokakat megihletett mindannyiunk gyermekkori kedvence, a tejbegríz is.

A vándorkupa nyertese: Sütőtökös mandula és dióvariációkkal
A nyertesek:
Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese: Sütőtökös mandula- és dióvariációkkal – Somodi János (Florida Fagyizó, Balatonmáriafürdő);
Mentes kategória: Mandulakert – Kovács Roland (Krém Cukrászda, Székesfehérvár)
„Csokoládé” kategória: Sós karamellás körte – Végh József (Krém Cukrászda, Székesfehérvár)
Alapanyaggyártók, forgalmazók: Gundelek kedvence – Takács Norbert (m-Gel Hungary Kft., Budapest)
Alapanyaggyártók, forgalmazók Mentes: Pomázi V.I.P. Ananászeper – Takács Norbert (m-Gel Hungary Kft., Budapest)
Közönségdíj: Mentás uborka – Pálfi Attila (Vitorlás Fagyizó, Balatonmáriafürdő) //
Kapcsolódó cikkeink
A balatonfüredi Bagaméri Dörgicsei Mandulása lett az Év Fagylaltja 2025-ben
A Magyar Cukrász Ipartestület szervezésében idén is folytatódott az Év…
Tovább olvasom >MCI Közgyűlés 2025
Nagy érdeklődés mellett tartott közgyűlést február végén a Magyar Cukrász…
Tovább olvasom >18 éves a Magyarország Tortája verseny
Az ipartestület meghirdeti az AM Ágazati Értéktárba is nemzeti értékként…
Tovább olvasom >További cikkeink
Shake, rendszerváltás, generációváltás – A győri McDonald’s és a Tutti közös története 35 év távlatából
1990. május 19-én a győri Lenin út 23. alatt –…
Tovább olvasom >Sztárgázsi, balatoni panorámával – munkaerőhiány és irreális elvárások sújtják a vendéglátást
Tovább súlyosbodik a munkaerőhiány a hazai vendéglátásban – különösen a…
Tovább olvasom >Költségtudatosság és tech-nyitottság – így utaznak külföldre a magyarok idén a Visa felmérése szerin
A magyarok 36%-a tervez külföldi nyaralást a közelgő szabadsága alatt,…
Tovább olvasom >