Év Fagylaltja 2018
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének hagyományos, a jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítéséért létrehozott Év Fagylaltja versenyén Somogyi Renáta, a gyenesdiási Bringatanya cukrásza hozta el az aranyérmet Bazsalikomos málna fagylatjával.
Somogyi Renáta, a verseny győztese és Horváth Ferenc, az ipartestület szakmai elnöke
Az idén is a szegedi Virág Cukrászdában rendezett megmérettetésére 72 fagylaltot neveztek – ezeket négy kategóriában tizennégy fős szakmai és ötfős közönségzsűri pontozta. Idén nem volt kötelező íz, a szervezők nem akartak határt szabni a versenyzők kreativitásának. A cukrászdák, fagylaltozók versenyében Pálfi Attila (Florida Fagyizó – Balatonmáriafürdő) lett az első Kesudió datolyalekvárral nevű termékével, az alapanyaggyártók, forgalmazók kategóriájában pedig Andok Tamás Homoktövis fagylaltja zabkeksszel és virágporral (Aromitalia, Budaörs) lett az első. A legjobb „mentes” termék a Narancsos mandula lett (Hajdu Zoltán, KEN Carpathia Kft., Budapest), a közönségdíjas pedig a Hunyadi gesztenyés (Sztaracsek Ádám, Jánoska Cukrászda, Komárom). A részletekről következő számunkban számolunk be. //
Kapcsolódó cikkeink
Balatonfüredi cukrászé lett idén az év fagylaltja
Dobó Norbert balatonfüredi cukrász Szőke zserbó fantázianevű fagylaltja nyerte az…
Tovább olvasom >Sirha Budapest 2022 – Közép-Kelet-Európa legjelentősebb élelmiszer-ipari és HoReCa eseménye
Ismét Budapesten, a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban gyűlik…
Tovább olvasom >Magazin: 2021-ben a Napraforgó lett Magyarország Tortája
Az ipartestület idén tizenötödik alkalommal meghirdetett Magyarország Tortája versenyének győztese…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >