Magazin: Étteremtúrák

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2019. 06. 05. 07:31

Négy éve indult az MVI speciális gasztrotúra-sorozata, amelynek nemcsak kapcsolatépítő funkciói vannak, de szakmai tapasztalatszerzésre is tökéletesen alkalmas, és – ahogy a mellékelt fotók is mutatják – igazán szórakoztató projekt. A túra állomásain a tagok jól prosperáló vagy éppen a közelmúltban nyílt, sokat ígérő vendéglátóhelyeket, máskor neves szakácsokat keresnek fel. A többnyire havonta rendezett programok célpontjai kezdetben csak budapesti helyszínek voltak, aztán az alkalmi csoportok egyre gyakrabban látogattak meg vidéki kollégákat is.

Nagyszerű élménynek bizonyult a március közepi sümegprágai kirándulás: Kalla Kálmánnál vendégeskedett az ipartestületi csapat. Az ezredforduló legelismertebb magyar szakácsa, a Gundelből nyugdíjba ment Kalla Kálmán békés, hangulatos környezetben, kiváló ebéddel kápráztatott el bennünket: a nagyszerű szárnyasételek mellett tokhalat és muflont is tett az asztalra. Mint ismeretes, a munkásságáért Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével jutalmazott séfnek óriási szerepe van a tradicionális magyar konyhakönnyítő módszerek kialakításában; hagyományos fogásaink ízeinek megőrzése mellett figyelembe véve az egészséges, korszerű táplálkozás szempontjait. Az élő legenda a nap során interjút is adott a készülő „Ízvezető” című Jakabffy-könyvbe.

 

 

A túrasorozat februári célpontja a nem sokkal később Michelin-csillaggal kitüntetett budapesti Stand volt, ahol Szulló Szabina és Széll Tamás séfek nyújtottak ebédjükkel maradandó élményt – egyesek szerint az övék az ország egyik legszofisztikáltabb konyhája!

 

 

Ezt megelőzően Bíró Lajosnál vendégeskedett az „MVI-küldöttség” – a jól ismert, hihetetlenül profi séf nemcsak a tőle várt zseniális ízekkel kényeztette a tucatnyi kollégát, de – a tőle megszokott módon – a vidám hangulatról is gondoskodott.

 

 

A sorozat állomásairól rendszeresen jelennek meg fotók és élménybeszámolók az MVI Facebook-oldalán; a titkárság a jövőben is szívesen fogadja a kirándulásokon részt venni kívánó érdeklődők jelentkezését. //

Kapcsolódó cikkeink