Magazin: Étteremtúrák
Négy éve indult az MVI speciális gasztrotúra-sorozata, amelynek nemcsak kapcsolatépítő funkciói vannak, de szakmai tapasztalatszerzésre is tökéletesen alkalmas, és – ahogy a mellékelt fotók is mutatják – igazán szórakoztató projekt. A túra állomásain a tagok jól prosperáló vagy éppen a közelmúltban nyílt, sokat ígérő vendéglátóhelyeket, máskor neves szakácsokat keresnek fel. A többnyire havonta rendezett programok célpontjai kezdetben csak budapesti helyszínek voltak, aztán az alkalmi csoportok egyre gyakrabban látogattak meg vidéki kollégákat is.
Nagyszerű élménynek bizonyult a március közepi sümegprágai kirándulás: Kalla Kálmánnál vendégeskedett az ipartestületi csapat. Az ezredforduló legelismertebb magyar szakácsa, a Gundelből nyugdíjba ment Kalla Kálmán békés, hangulatos környezetben, kiváló ebéddel kápráztatott el bennünket: a nagyszerű szárnyasételek mellett tokhalat és muflont is tett az asztalra. Mint ismeretes, a munkásságáért Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével jutalmazott séfnek óriási szerepe van a tradicionális magyar konyhakönnyítő módszerek kialakításában; hagyományos fogásaink ízeinek megőrzése mellett figyelembe véve az egészséges, korszerű táplálkozás szempontjait. Az élő legenda a nap során interjút is adott a készülő „Ízvezető” című Jakabffy-könyvbe.
A túrasorozat februári célpontja a nem sokkal később Michelin-csillaggal kitüntetett budapesti Stand volt, ahol Szulló Szabina és Széll Tamás séfek nyújtottak ebédjükkel maradandó élményt – egyesek szerint az övék az ország egyik legszofisztikáltabb konyhája!
Ezt megelőzően Bíró Lajosnál vendégeskedett az „MVI-küldöttség” – a jól ismert, hihetetlenül profi séf nemcsak a tőle várt zseniális ízekkel kényeztette a tucatnyi kollégát, de – a tőle megszokott módon – a vidám hangulatról is gondoskodott.
A sorozat állomásairól rendszeresen jelennek meg fotók és élménybeszámolók az MVI Facebook-oldalán; a titkárság a jövőben is szívesen fogadja a kirándulásokon részt venni kívánó érdeklődők jelentkezését. //
Kapcsolódó cikkeink
Még egyszer a felszolgálási díjról
Az MVI aktualizálta tájékoztató anyagát a jelenlegi szabályozásnak megfelelően a…
Tovább olvasom >Ünnepség a Gundel-emléktáblánál
Szűk körben, csendes megemlékezéssel ünnepelte Gundel János (1844–1915) születésnapját az…
Tovább olvasom >Önnek 1%, a szakmának esély!
Ön is segítheti a szakmai érdekképviseleti munkát, ha személyi jövedelemadója…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az élelmiszerdiszkontok logikáját követve diktálja szegmensében a tempót az Action
Gyorsan, versenytársait megelőzve terjeszkedik az Action Közép- és Délkelet-Európában. A…
Tovább olvasom >Poszt-harvest innovációk – Vergődjünk zöld ágra a zöldségekkel
Hol veszítjük el a megtermelt élelmiszereink legnagyobb hányadát? Nem kell…
Tovább olvasom >