Magazin: Étteremtúrák
Négy éve indult az MVI speciális gasztrotúra-sorozata, amelynek nemcsak kapcsolatépítő funkciói vannak, de szakmai tapasztalatszerzésre is tökéletesen alkalmas, és – ahogy a mellékelt fotók is mutatják – igazán szórakoztató projekt. A túra állomásain a tagok jól prosperáló vagy éppen a közelmúltban nyílt, sokat ígérő vendéglátóhelyeket, máskor neves szakácsokat keresnek fel. A többnyire havonta rendezett programok célpontjai kezdetben csak budapesti helyszínek voltak, aztán az alkalmi csoportok egyre gyakrabban látogattak meg vidéki kollégákat is.
Nagyszerű élménynek bizonyult a március közepi sümegprágai kirándulás: Kalla Kálmánnál vendégeskedett az ipartestületi csapat. Az ezredforduló legelismertebb magyar szakácsa, a Gundelből nyugdíjba ment Kalla Kálmán békés, hangulatos környezetben, kiváló ebéddel kápráztatott el bennünket: a nagyszerű szárnyasételek mellett tokhalat és muflont is tett az asztalra. Mint ismeretes, a munkásságáért Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével jutalmazott séfnek óriási szerepe van a tradicionális magyar konyhakönnyítő módszerek kialakításában; hagyományos fogásaink ízeinek megőrzése mellett figyelembe véve az egészséges, korszerű táplálkozás szempontjait. Az élő legenda a nap során interjút is adott a készülő „Ízvezető” című Jakabffy-könyvbe.
A túrasorozat februári célpontja a nem sokkal később Michelin-csillaggal kitüntetett budapesti Stand volt, ahol Szulló Szabina és Széll Tamás séfek nyújtottak ebédjükkel maradandó élményt – egyesek szerint az övék az ország egyik legszofisztikáltabb konyhája!
Ezt megelőzően Bíró Lajosnál vendégeskedett az „MVI-küldöttség” – a jól ismert, hihetetlenül profi séf nemcsak a tőle várt zseniális ízekkel kényeztette a tucatnyi kollégát, de – a tőle megszokott módon – a vidám hangulatról is gondoskodott.
A sorozat állomásairól rendszeresen jelennek meg fotók és élménybeszámolók az MVI Facebook-oldalán; a titkárság a jövőben is szívesen fogadja a kirándulásokon részt venni kívánó érdeklődők jelentkezését. //
Kapcsolódó cikkeink
A Magyar Vendéglátók Ipartastülete üdvözli az NGM felszolgálási díjjal kapcsolatos döntését
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) üdvözli az NGM felszolgálási díjjal…
Tovább olvasom >Történelmi győzelem az ifjúsági szakács VB-n
A Bocuse d’Or előszobájaként is emlegetett Chaine Ifjúsági Szakács Világbajnokság…
Tovább olvasom >Javuló tendenciák
Az MVI évente közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról. A kiadvány…
Tovább olvasom >További cikkeink
A kézműves vagy a Temu jelző lesz a fa alatt? – felmérést készített a Meska magyar kézműves oldal
A Meska online kézműves piactér felmérése szerint az emberek közel…
Tovább olvasom >DRS-rendszer Magyarországon: tanácsok a sikeres visszaváltáshoz
2024. január 1-jén indult el Magyarországon a DRS (Deposit Return…
Tovább olvasom >