Eritritollal bővíti édesítőszer-portfólióját a Tate & Lyle
A Tate & Lyle ERYTESSE néven forgalmazott eritritollal bővítette édesítőszer-portfólióját, és stratégiai együttműködési megállapodást kötött a vegyület egyik beszállítójával.
Ezzel a lépéssel a Tate & Lyle képes lesz ügyfeleit segíteni az egészségesebb, cukor- és kalóriaszegényebb termékek iránti növekvő kereslet kielégítésében, és az összetevő egyik vezető beszállítójaként megszilárdíthatja piaci pozícióját.
Az ERYTESSE eritritol, melynek édessége a szacharózhoz képest 70%-os, ám kalóriatartalma nulla, számos élelmiszeripari termékben – a többek között italokban, tejtermékekben, pékárukban és édességekben – kerül felhasználásra.
A cukorszerű ízélményt nyújtó eritritol önállóan vagy természetes édesítőszerekkel, például steviával és monkgyümölccsel, valamint nagy hatásfokú édesítőszerekkel, például szukralózzal kombinálva is használható.
Kapcsolódó cikkeink
Nemzetközi koalíció követeli az aszpartám betiltását
Egyre nagyobb nyomás nehezedik az Európai Bizottságra és az uniós…
Tovább olvasom >Nem ördögtől való az aszpartám használata, mértékkel fogyasztható az édesítőszer
Egészséges, kiegyensúlyozott étrend mellett nem okozhat problémát az aszpartám jelenléte…
Tovább olvasom >NAK: mértékkel továbbra is fogyasztható az aszpartám édesítőszer
Egészséges, kiegyensúlyozott étrend mellett nem okozhat problémát az aszpartám nevű…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nagy Márton: árréskorlátozást vezetne be a kormány a háztartási cikkeket árusító boltokra
A kormány szerdán tárgyalhatja, csütörtökön pedig várhatóan elfogadhatja azt az…
Tovább olvasom >Drágább Barbie, soványabb Heinz – Trump vámjai átrajzolják a globális fogyasztói piacot
Donald Trump vámpolitikájának hatása egyre több iparágat érint: játékgyártók, autóipari…
Tovább olvasom >Csaknem 20 százalékkal olcsóbb élelmiszerek? A kormány elégedett az árréscsökkentés eredmnyeivel
„Egyre több terméket lehet olcsóbban megvásárolni az árréscsökkentésnek köszönhetően, az…
Tovább olvasom >